Χωρίς κοινό ανακοινωθέν ελλοχεύουν κίνδυνοι


Η ανησυχητική κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο Κυπριακό, θα αποφευγόταν «αν η πλευρά μας δεν επέμενε στην απάλειψη των κοινών ανακοινωθέντων Χριστόφια – Ταλάτ από το τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι στα κοινά ανακοινωθέντα για πρώτη φορά η τουρκοκυπριακή πλευρά αποδέχθηκε τη μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια.


Ο κ. Λουκαϊδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει κατορθωτή η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο οποίο οπωσδήποτε πρέπει να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση για ένα διζωνικό, δικοινοτικό, ομοσπονδιακό κράτος, με μια και μόνη κυριαρχία, μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα και μια και μόνη ιθαγένεια.

«Στην απευκταία περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, θα συνεχίσει να εδραιώνεται το διχοτομικό στάτους κβο και θα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος επίρριψης ευθυνών στην πλευρά μας, με τη δικαιολογία ότι απέρριψε τα κοινά ανακοινωθέντα και συνεπώς αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», σημείωσε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η δυστοκία που παρατηρείται αναφορικά με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος «οφείλεται στη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς, που θεωρεί ότι βρήκε την ευκαιρία να επαναφέρει απαράδεκτες θέσεις».

«Αυτή η τακτική έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις φραστικές διακηρύξεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι επείγεται για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και για λύση το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"