Επιμένει ο Ερογλου: «Δεν έχει συνομιλίες μετά την 1η Ιουλίου»

Επιρρίπτει ευθύνες στην ε/κ πλευρά για το περιουσιακό 

Τη θέση του ότι εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία μέχρι την 1η Ιουλίου δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα μετά την ημερομηνία αυτή και την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, διατύπωσε και πάλι επιστρέφοντας στα κατεχόμενα από την χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου. 

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι εδώ και έξι μήνες συζητούν το περιουσιακό και εξαιτίας της στάσης της ε/κ πλευράς ''εάν δεν ξέρω τί θα πάρω στο εδαφικό δεν μπορώ να συζητώ το περιουσιακό'' δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σ' ένα αποτέλεσμα, όπως είπε.
«Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις, είπ, και θα ξανασυναντηθούμε την Πέμπτη για να δούμε εάν μπορούν να υπάρχουν κάποιες προσεγγίσεις. Οι σύμβουλοί τους, πρόσθεσε, θα συναντηθούν την Δευτέρα στις 4 το απόγευμα με αντικείμενο την ολοκλήρωση του περιουσιακού».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντάουνερ στο Associated Press για τις διαπραγματεύσεις μετά την 1η Ιουλίου, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε μια πραγματικότητα. ''Εάν δεν μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία μέχρι την 1η Ιουλίου, μετά την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν πλέον στο νότο οι συζητήσεις για τις προεδρικές εκλογές, να αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες οι υποψήφιοι και οι συνομιλίες δεν είναι δυνατόν να καταλήξουν κάπου''. 

Ο κ. Ερογλου επέμεινε και στην άποψή του ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει θέσει ως φυσικό τέλος την 1η Ιουλίου και είχε δηλώσει πως τώρα είναι η ώρα της λύσης. Και στη σημερινή συνάντηση, είπε, έθεσε το θέμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πιθανότητα λύσης μετά την 1η Ιουλίου.

Στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Χριστόφια, είπε, στις επίμονες ερωτήσεις για το περιουσιακό και το εδαφικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στις μέχρι σήμερα δίκαιες - όπως ανέφερε - επικρίσεις. ''Ομως σε περίοδο συνέχισης των διαπραγματεύσεων δεν είναι αφύσικο να μην υπεισέλθεις στις συνομιλίες. Γι' αυτό επικρίνοντας λίγο εμένα, λίγο την Τουρκία εισήλθε και στο θέμα των συνομιλιών''.

Στο περιουσιακό, συνέχισε, οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει τις απόψεις τους χωριστά και σε αυτές επιμένουν. Μετά από ένα αποτέλεσμα στο περιουσιακό, είπε, λίγο πριν την εξαγγελία μιας διεθνούς διάσκεψης θα δουν τον χάρτη. ''Επειδή, μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε συμφωνία στο θέμα''.

Υπάρχουν, σημείωσε, έξι κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις τα οποία έχουν δει ξανά απ την αρχή με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Υπενθύμισε ότι η τ/κ πρόταση για το περιουσιακό είναι περισσότερες από 50 σελίδες, αλλά λόγω της στάσης της ε/κ πλευρά που θέλει να γνωρίζει τί εδάφη θα πάρει για να συζητήσει το περιουσιακό, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σ' ένα αποτέλεσμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"