Τέλος στο θρίλερ με τον δολοφόνο της Τουλούζης

Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς - Στα χέρια της αστυνομίας τα βίντεο των εκτελέσεων.

Παρίσι: Έπειτα από πολιορκία 32 ωρών του διώροφου σπιτιού όπου βρισκόταν κρυμμένος ο 23χρονος δολοφόνος της Τουλούζης, Μοχάμεντ Μέραχ, άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων σκότωσαν τον 23χρονο "με μια σφαίρα στο κεφάλι" ενώ βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Η Raid, η ειδική μονάδα της γαλλικής αστυνομίας, είχε λάβει εντολή να κάνει τα πάντα για να συλλάβει τον Μέραχ ζωντανό και να μην τον πυροβολήσει παρά μόνο αν οι άνδρες της βρεθούν σε νόμιμη άμυνα, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον θάνατο του Μέραχ.

΄Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου ο Μέραχ κρυβόταν, αυτός προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο, ανοίγοντας ταυτόχρονα πυρ εναντίον των αστυνομικών. Αυτοί αντιπυροβόλησαν και τον σκότωσαν με μια σφαίρα που τον έπληξε στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

Ο Μοχάμεντ Μέραχ, είχε βιντεοσκοπήσει τις τρεις επιθέσεις της 11ης, της 15ης και της 19ης Μαρτίου κατά τις οποίες σκότωσε εν ψυχρώ 7 ανθρώπους και τις ανήρτησε στο Διαδίκτυο.

Η αστυνομία βρήκε σε μια τσάντα την κάμερα που είχε χρησιμοποιήσει ο Μέραχ και είδε "εξαιρετικά σαφείς" εικόνες από τις δολοφονίες, είπε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Ο αλγερινής καταγωγής Γάλλος "δήλωσε, πράγματι, ότι έχει αναρτήσει (τα βίντεο από τις δολοφονίες), αλλά δεν γνωρίζαμε ούτε πού, ούτε πώς, ούτε πότε", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

"Η δικαστική έρευνα για τις τρεις επιθέσεις, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη ο Μέραχ προτού πεθάνει, θα συνεχιστεί και "θα αφορά εφεξής την αναζήτηση οποιουδήποτε συνεργού", πρόσθεσε.

Η μητέρα, ο αδελφός και η σύντροφος του Μέραχ έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Κατά την πολιορκία του διαμερίσματος στο οποίο βρισκόταν, ο Μέραχ "μίλησε, εξήγησε τη διαδρομή που ακολούθησε, τη δέσμευσή του και την εκπαίδευσή του στους κόλπους της Αλ Κάιντα στην πακιστανοαφγανική ζώνη του Ουαζιριστάν", κατέληξε ο Μολέν.

Μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζ και κάλεσε τη Γαλλία να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους, την οποία χαρακτηρίζει "εχθρική".

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο υπογράφεται από την οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα ("Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου"). Στο παρελθόν η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στο Αφγανιστάν και το Καζακστάν.
Η ιστοσελίδα Shamikh που φιλοξενεί την ανακοίνωση δημοσιεύει τακτικά και διάφορα κείμενα της Αλ Κάιντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"