Συλλούρης: Συνένωση όσων απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ''ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής του'', δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι ''όσοι από τον διεθνή παράγοντα υποστήριξαν το 2004 το σχέδιο Ανάν, τώρα επιθυμούν επανεκλογή του κ. Χριστόφια''.

Αναφορικά με τις επαφές του ΕΥΡΩΚΟ με άλλα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ''ο άξονας της προσπάθειας'' του κόμματος ''είναι η συνένωση των δυνάμεων που δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν'' και ''που υποστήριξαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο''. 

Σχολιάζοντας, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ με αντιπροσωπεία της Ενωσης Κοινοτήτων Κύπρου, τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου Χριστόφια για το Κυπριακό, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ''μετά από τέσσερα χρόνια δήθεν ευφάνταστης και ευέλικτης πολιτικής, το Κυπριακό οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, με τους εξής κινδύνους να ελλοχεύουν: λαθροβίωση των συνομιλιών, επιπρόσθετη άσκηση πιέσεων προς την πλευρά μας για περαιτέρω υποχωρήσεις και κατάθεση πρότασης κακής λύσης''. 

''Ο Πρόεδρος λύσης έγινε, με τους χειρισμούς του, Πρόεδρος του αδιεξόδου», είπε ο κ. Συλλούρης. 

''Εχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν κάποιοι ότι ακόμα δεν έχει συγκληθεί η πολυμερής ή η διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό'', ανέφερε και πρόσθεσε ότι ''έχουμε φτάσει όμως και στο σημείο που η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να αποδεχτεί η τουρκική πλευρά τις προτάσεις του κ. Χριστόφια''. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, ''εάν η τουρκική πλευρά αποδεχτεί τις προτάσεις για την παραμονή εποίκων, την εκ περιτροπής προεδρία και ιδιαίτερα την παραχώρηση του δικαιώματος στους Τούρκους πολίτες να κατακλύσουν την Κύπρο, αυτό θα είναι το τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού''.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι, ''αναφορικά με την αποκάλυψη του κ. Χριστόφια, ότι κάποιοι ξένοι θέλουν την επανεκλογή του στην προεδρία, εμείς εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι όσοι από τον διεθνή παράγοντα υποστήριξαν το 2004 το σχέδιο Ανάν, τώρα επιθυμούν επανεκλογή του κ. Χριστόφια''.

Κληθείς να σχολιάσει τις επαφές του ΕΥΡΩΚΟ με κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ''γίνονται επαφές και υπάρχει κινητοποίηση'', προσθέτοντας ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και ''θα ξανασυναντηθούμε ελπίζω την άλλη εβδομάδα με τον κ. Καρογιάν και τον κ. Ομήρου και θα δούμε τί γίνεται με το Κίνημα Οικολόγων''.

''Από εκεί και πέρα, συνέχισε, ''επαφές θα γίνονται και με άλλα κόμματα, αλλά ο άξονας της προσπάθειας μας'', όπως είπε, ''είναι η συνένωση των δυνάμεων που δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, που υποστήριξαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο και των πολιτών και της κοινωνίας που έχουν αντιληφθεί ότι η Κύπρος χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής, μεταρρύθμιση του κράτους και εκσυγχρονισμό''.

''Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι περνά από τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Κόμματος'' για συμφωνία με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, είπε ο κ. Συλλούρης και πρόσθεσε ότι ''από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να καθορίσουμε κανένα αποτέλεσμα''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"