Αμερικανικό πολιτικοστρατιωτικό μήνυμα στην Τουρκία

Η φρεγάτα USS RAMAGE στη Λεμεσό και επίσκεψη σ’ αυτήν του Υπουργού Άμυνας, έπειτα από επίσημη Αμερικανική πρόσκληση

Eπίσκεψη με νόημα του αμερικανικού καταδρομικού USS Ramage κλάσης Arleigh Burke στο λιμάνι της Λεμεσού και το κυριότερο υποδοχή της από τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Δημήτρη Ηλιάδη, η οποία συνοδεύθηκε από θερμές δηλώσεις. «Η παρουσία των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μας δείχνει το ενδιαφέρον για να διατηρηθούν συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας και οι εξελίξεις να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας μετά την επίσκεψή του σε αμερικανική φρεγάτα στο λιμάνι Λεμεσού.


Τον Υπουργό Άμυνας υποδέχθηκαν ο Επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κ. Andrew J. Schofer, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος William Woods και ο Κυβερνήτης Kyle J. Colton, ο οποίος και τον ξενάγησε στο σκάφος.

Το μήνυμα που στέλνει αυτή η επίσκεψη και αυτή η υποδοχή είναι σαφές και έχει αποδέκτη την Άγκυρα!
Ερωτηθείς για την επίσκεψη του στη φρεγάτα ο κ. Ηλιάδης, ανέφερε ότι ήταν μια ενέργεια στο πλαίσιο των πολύ φιλικών σχέσεων συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε, είναι μια μεγάλη χώρα, «μια μεγάλη δύναμη και συμβάλλουν, και μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά, στη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας στην περιοχή μας, μια πολιτική η οποία αποτελεί μόνιμο στόχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές απειλές που εκτοξεύθηκαν μέσω του Τούρκου υπουργού Μεταφορών, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο και η Κύπρος ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα.


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8761

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"