Ποινική έρευνα για τον Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας

Κατασχέθηκαν οι υπολογιστές του

Σε κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Λεωνίδα Λεωνίδου, Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας, προέβη η Αστυνομία επειδή σε έγγραφο της υπηρεσίας το οποίο υπογράφει ο ίδιος και αφορά υποθέσεις αγοράς υπηρεσιών για γιατρούς αεροπορικής ιατρικής εμφανίζονται παρατυπίες και στοιχεία για διερεύνηση. 

Μέχρι στιγμής έχει διεξαχθεί διοικητική έρευνα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών ενώ με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα έχει αρχίσει αστυνομική έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εξεταστεί διαδικασία ποινικής δίωξης με σειρά σοβαρών κατηγοριών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, υπάρχει και δεύτερη υπό διερεύνηση υπόθεση η οποία αφορά εντολές της διεύθυνσης της Πολιτικής Αεροπορίας που δημιούργησαν στο κράτος οικονομική υποχρέωση ύψους 150.000 ευρώ χωρίς προηγούμενη έγκριση κονδυλίων.

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας δεν επηρεάζεται από τη διερεύνηση ποινικού αδικήματος εναντίον του Διευθυντή του, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Μιλώντας από τη Λεμεσό, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, μετά από καταγγελία που έκανε Κύπριος γιατρός και το οποίο αφορά αλλοιώσεις στην αναγραφόμενη διεύθυνση και την ημερομηνία. Στο πλαίσιο των ερευνών, συνέχισε, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του διευθυντή και της γραμματέως του.

Ο κ. Φλουρέντζου είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο, καθώς η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και δεν πρέπει να πληγεί το δικαίωμα του υπόπτου να θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Ερωτηθείς κατά πόσο τίθεται θέμα διαθεσιμότητας του Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας, ο Υπουργός απάντησε "δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα, γιατί η υπόθεση είναι αρκετά παλιά, άρα δεν τίθεται θέμα επηρεασμού μαρτύρων, είτε αλλοίωσης τεκμηρίων".

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει το Τμήμα, αφού ο Διευθυντής συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του.
πηγή:http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8764

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"