ΕΛΛΑΔΑ: Κυβέρνηση συνεργασίας για έγκριση της «δανειακής συμφωνίας»

Δίωρη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου – Σαμαρά - Σήμερα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού

Σε δίωρη συνάντηση των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, συμφωνήθηκε οδικός χάρτης για την έξοδο της Ελλάδας από την πολιτική κρίση, που εντάθηκε με αφορμή τη «δανειακή συμφωνία» της 26ης Οκτωβρίου.
Σήμερα θα αποφασιστεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού καθώς και η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η κοινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ππούλια των δύο, του Γ. Παπανδρέου, το Σάββατο το βράδυ, και του Α. Σαμαρά την Κυριακή το μεσημέρι. 

Η κοινή συνάντηση άρχισε στις οκτώμιση και διήρκεσε μέχρι τις δεκάμιση το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρει προεδρικό ανακοινωθέν, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη δίωρη συνάντηση «συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίησή αυτών των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο (σήμερα) θα υπάρξει νέα επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά, για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης». 

Επίσης  σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Ωστόσο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό.

Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους κ.κ. Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Ζιώγα ενώ ο κ. Σαμαράς απο τους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 

Η συνάντηση αυτή έγινε στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πριν φτάσει ο κ. Παπούλιας στην αίθουσα οι δυο αρχηγοί συνομίλησαν μόνοι τους, όρθιοι επί τρία λεπτά. 

Επίσης, αφού οι τρεις άνδρες έλαβαν τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών δεν έγινε καμία δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, όπως συμβαίνει συνήθως.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, τελικά, κατά τη συνάντηση των τριών ανδρών κρατήθηκαν πρακτικά για περίπου 45 λεπτά.

Πάνω από 50 διεθνή δίκτυα και πρακτορεία βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και περίμεναν το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"