Μπαρόζο: «Τα οφέλη από επανένωση θα αντισταθμίσουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις για λύση του Κυπριακού».-


Έκκληση προς όλα τα μέρη στην Κύπρο να συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος ενόψει της επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θεωρεί ότι τώρα παρουσιάζεται κατάλληλη ευκαιρία για την οριστική επίλυση του ζητήματος.
Ο κ. Μπαρόζο προήδρευσε χθες συνεδρίασης της ειδικής ομάδας εργασίας της Κομισιόν για το Κυπριακό, όπου έγινε αξιολόγηση της κατάστασης ενόψει της αναμενόμενης επανάληψης των συνομιλιών τον Οκτώβριο.
Η Ομάδα προέβη επίσης σε αξιολόγηση των παραμέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν την τεχνική βοήθεια για τη διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Η Ομάδα εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν και στον ειδικό απεσταλμένο, προκειμένου η διαδικασία να καταλήξει σε επιτυχία.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε μια πολύ κατάλληλη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού μια για πάντα και αναμένω ότι οι ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και ότι οι συνομιλίες θα οδηγηθούν τάχιστα σε ουσιαστικά αποτελέσματα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι ενθαρρύνονται όλα τα μέρη να συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τα οφέλη της επανένωσης θα αντισταθμίσουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο τέλος», τόνισε, ενώ χαρακτηρίζει ουσιώδους σημασίας την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τους απαραίτητους συμβιβασμούς καθώς και τη διασφάλιση της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών. «Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στη διαδικασία υπό την προϋπόθεση ότι θα το ζητήσουν οι δύο πλευρές και ότι θα συμφωνήσει και ο ΟΗΕ», καταλήγει η δήλωση του κ. Μπαρόζο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"