ΣΕΛΚ: Μόνη πύλη διεξόδου η ανάπτυξη


Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι κοινωνικοί φορείς σε συνεργασία με το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην ανάγκη λήψης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και ανάπτυξης αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεόδωρος Παρπέρης.

Ο Κ. Παρπέρης σημείωσε ότι αναγκαία για την έξοδο από την δυσμενή οικονομική συγκυρία, θα πρέπει να προχωρήσουν μέτρα ανάπτυξης: «Ως ΣΕΛΚ από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε προτείνει στον Υπουργό Οικονομικών σειρά από δράσεις οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου. Αρκετές από αυτές έχουν ήδη υιοθετηθεί, άλλες όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΛΚ τόνισε ότι ο στόχος η Κύπρος να εξελιχθεί ως κέντρο παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών δεν πρέπει να χαθεί. Εξάλλου, ανέφερε ότι: «Βάσει των εκτιμήσεων της Διεθνούς Τράπεζας η συνεισφορά του τομέα των υπηρεσιών και των διεθνών επενδύσεων προς ξένους ανέρχεται στο 45% περίπου του ΑΕΠ της Κύπρου. Επίσης, πέραν του 80% των φορολογικών εσόδων του τόπου προέρχεται από εταιρείες διεθνών συμφερόντων. Όταν μιλούν οι αριθμοί τα λόγια περιττεύουν. Η στρατηγική σημασία του τομέα αυτού εν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση».
Παράλληλα, ο Θεόδωρος Παρπέρης τόνισε πως είναι βαρύνουσας σημασίας η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο και της προώθησης της χώρας στους ξένους που θα επισκεφτούν το νησί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"