Θέλει όλο τον χρόνο πτήσεις η Transaero


Η ρωσική εταιρεία αερομεταφορών Transaero, από τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τη Ρωσία μεταφέροντας τουρίστες από την αχανή χώρα στο νησί για τουριστικούς –κυρίως- σκοπούς.

Εντός του καλοκαιριού η Transaero θα μεταφέρει πέραν των 100 χιλιάδων τουριστών στην Κύπρο, ενώ η σχετική άδεια που της έχει παραχωρηθεί έχει ισχύ μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα πρέπει να υπολογίζεται ακόμη πως οι Ρώσοι είναι από τους καλύτερους τουρίστες σε σχέση με τις δαπάνες που πραγματοποιούν στις διακοπές.
Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία που υπάρχει μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας για μεταφορά επιβατών από και προς τις δύο χώρες διασφαλίζει τις εργασίες των κρατικών αερομεταφορέων Αεροφλότ και Κυπριακών Αερογραμμών. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των επισκεπτών που φτάνουν από τη Ρωσία στην Κύπρο, ποσοστό της τάξης του 10% χρησιμοποιεί τις Κυπριακές Αερογραμμές (βάσει στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η Hermes).
Παράλληλα, η Ρωσία φαίνεται πλέον διατεθειμένη να διευρύνει τις συμφωνίες με άλλα κράτη για τα δρομολόγια μεταξύ της ίδιας και άλλων κρατών, προκειμένου να «ανοίξει» νέα δρομολόγια και αγορές τόσο για τους Ρώσους τουρίστες, όσο και για επισκέπτες προς τη Ρωσία από την Ευρώπη.
Τα αποτελέσματα της εξάμηνης καθόδου της Transaero στην Κύπρο θα αξιολογηθούν άμα το πέρας των εργασιών της (τέλη Οκτωβρίου) ωστόσο από τον ΚΟΤ, την Hermes και το Υπουργείο Συγκοινωνιών αξιολογούν ήδη ως επιτυχημένη την κάθοδο της εταιρείας στην Κύπρο.
Θέλει πτήσεις όλο τον χρόνο.
Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι η ρωσική εταιρεία κάνει προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια για να πετά ολόχρονα στην Κύπρο. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών χειρίζεται το όλο ζήτημα, ενώ σε αυτό έχει αναμειχθεί και ο ΚΟΤ καθώς και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύντομα αναμένεται να εξασφαλίσει την άδεια που θέλει η Transaero αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα στην κυπριακή οικονομία, αφού η ρωσική αγορά έχει καταστεί η πλέον δυναμική για τον τουρισμό του τόπου. Ο 2012 υπολογίζεται κάθοδος πέραν των 400μ χιλιάδων επισκεπτών από τη Ρωσία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"