Ανάγκη για στήριξη του αγροτικού τομέα


Την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι “η οικονομική κρίση παρέχει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τη φθίνουσα πορεία που ακολουθεί ο τομέας με τις πολιτικές τις οποίες προωθεί η ΕΕ".


Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο επίσκεψης του στη λαϊκή αγορά της Ανθούπολης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “η επίσκεψη μας εδώ θέλει να στείλει το μήνυμα ότι θα πρέπει ο αγροτικός τομέας να στηριχθεί και θα πρέπει να δούμε πώς διαμορφώνουμε δεδομένα τέτοια ώστε να μπορέσει οι αγρότες στη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η οικονομία του τόπου να επιβιώσουν αλλά και να αναπτυχθούν”.

Ο αγροτικός τομέας, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια για ανάπτυξη και διαφωνούμε με την φθίνουσα πορεία την οποία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές τις οποίες προωθεί η ΕΕ.

“Και εδώ στην Κύπρο θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στον αγροτικό τομέα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “είναι για αυτό το λόγο που θεωρούμε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η τοπική παραγωγή”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “τις τελευταίες ημέρες με τις επισκέψεις που έχουμε οργανώσει στο Συμβούλιο Εμπορίας Πατατών και στις χονδρικές αγορές, θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική παραγωγή γιατί δίνουμε τεράστια σημασία στον τομέα της αγροτικής οικονομίας”.

Κληθείς να πεί κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα να ανατραπεί η φθίνουσα πορεία του αγροτικού τομέα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “η οικονομική κρίση μας παρέχει μια ευκαιρία να την ανατρέψουμε”, προσθέτοντας ότι “ο αγροτικός τομέας συρρικνώνεται συνεχώς και χρειάζεται να τον στηρίξουμε πολύ περισσότερο”.

Ερωτηθείς κατά πόσον οι αγρότες του έχουν αναφέρει προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχει ακούσει αρκετά προβλήματα, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τη μαζική, όπως είπε, προσέλευση του κόσμου στις λαϊκές αγορές.

“Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκουν προϊόντα καλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές”, επεσήμανε, εκφράζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες στη λαϊκή αγορά στα θέματα της υποδομής.

“Αντιλαμβάνομαι ότι το κοινοτικό συμβούλιο έχει υποβάλει σχετικά αιτήματα τα οποία εκκρεμούν στην πολεοδομία και θα δούμε πώς θα συμβάλουμε για να προωθηθούν και για να επιλυθούν τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι εδώ”, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"