Ο Σιαρλή παρέδωσε τον Προϋπολογισμό στον Ομήρου


Περιλαμβάνει και τα συμφωνηθέντα μέχρι τώρα με την Τρόικα.-
Τα μέχρι στιγμής συμφωνηθέντα με την Τρόικα περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013, τον οποίο επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα επί του μνημονίου της δανειακής σύμβασης.
 
Ο προϋπολογισμός θα περάσει από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με ταχύρρυθμες διαδικασίες  και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 18,19 και 20 Δεκεμβρίου.
 
Παραλαμβάνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Ομήρου διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστεί η Βουλή θα εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση ή τους όποιους εφαρμοστικούς νόμους που θα προκύψουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Επιδίδοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Σιαρλή είπε πως ο προϋπολογισμός επιδίδεται «μετά από έντονες προσπάθειες, αφού ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είχαμε να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό και τις πρόνοιες τις οποίες έχουμε περίπου συμφωνήσει μαζί με την ομάδα της Τρόικα.
 
«Είναι μια ασυνήθιστη διαδικασία και ελπίζουμε ποτέ να μην ξαναχρειαστεί να γίνει, αλλά έχει γίνει δουλειά, είναι έτοιμη, και με ικανοποίηση είμαστε τώρα σε θέση αν σας παραδώσουμε τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε το γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση του προϋπολογισμού λόγω των «ειδικών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα».
 
«Είναι γεγονός ότι περνούμε δύσκολες ώρες και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση από όλους μας και θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις αναμφίβολα για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας και για τον εξοβελισμό των οποιωνδήποτε κινδύνων που απειλούν είτε το χρηματοοικονομικό μας σύστημα είτε τη δημοσιονομική επάρκεια της χώρας μας».
 
Διαβεβαίωσε ότι η Βουλή «παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, θα ασχοληθεί με σοβαρότητα με τη μελέτη του κρατικού προϋπολογισμού και έγκαιρα εντός Δεκεμβρίου θα συζητήσει τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια και θα τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού».
 
Ο κ. Ομήρου είπε ότι είναι αντιληπτό πως οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση συνομολογηθεί τις επόμενες ημέρες ή τις επόμενες εβδομάδες και θα χρειαστεί να συμπεριληφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.
 
Με αφορμή τις αναφορές ότι η Βουλή θα κλείσει ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο κ. Ομήρου ξεκαθάρισε ότι η Βουλή θα παραμείνει σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει είτε για να υιοθετήσει την οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση ή μνημόνιο είτε να συζητήσει λεγόμενους εφαρμοστικούς νόμους που θα προκύπτουν από μια τυχόν δανειακή σύμβαση.
 
«Για αυτό διαβεβαιώνω το λαό μας ότι η Βουλή αγρυπνεί και θα συνεχίσει να αγρυπνεί και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας».
 
Ανταπαντώντας, ο κ. Σιαρλή εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του Υπουργείου του και της Κυβέρνησης για την ανταπόκριση της Βουλής, προσθέτοντας ότι σε επαφές που ο ίδιος είχε στις Βρυξέλλες είχε εισπράξει εγκωμιαστικά σχόλια για την ανταπόκριση της Βουλής όταν χρειάστηκε να λάβουν αποφάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.
 
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τηδήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή μνημονίου με την Τρόικα, ο κ. Σιαρλή απάντησε λέγοντας πως «όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το δηλώνει ότι είμαστε κοντά, αυτό σημαίνει ότι είμαστε κοντά».
 
«Αυτό είναι αρκετό, νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"