Έκλεισε στις οκτώ το βράδυ η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα


 Η Κύπρος επίσημα στην εποχή του Μνημονίου.- Στο Γιούρογκρουπ η Συμφωνία στις 3 Δεκεμβρίου.- Γλυτώσαμε το Φυσικό Αέριο και τη ΣΥΤΑ.-
   
Την επίτευξη της συμφωνίας μετέδωσε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο άνέφερε: « Θετική κατάληξη γύρω στις 8 το βράδυ είχαν οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικ.  Καταλυτικό ρόλο στο να επέλθει συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και να γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση διαδραμάτισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης και ο Ανώτερος Διευθυντής της Τράπεζας Σπύρος Σταυρινάκης».  
 
Οι κ. Δημητριάδης και Σταυρινάκης βρίσκονταν χθες στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας για συνεδρία των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών, υπό την προεδρία του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
 
Χθες ενωρίς το πρωί ο κ. Δημητριάδης επεκοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Χριστόφια στις Βρυξέλλες και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τους οποίους πληροφόρησε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία και με τα θέματα των Ημικρατικών Οργανισμών  και του Φυσικού Αερίου, τα οποία είχαν μείνει σε εκκρεμότητα μετά τις επίπονες διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών.
 
Αποτέλεσμα της επικοινωνίας ήταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας να να προβεί χθες το πρωί σε γραπτή δήλωση από τις Βρυξέλλες ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία».
 
Με δήλωση στη Λευκωσία ο κ. Αναστασιάδης βεβαίωσε για τη στήριξη της συμφωνίας από τον ίδιο και τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισαν όλα τα ακανθώδη, ζητήματα, ενώ μοναδική εκκρεμότητα είναι το ποσό που θα χρειαστούν οι τράπεζες, κάτι που αναμένεται να κλείσει με τον διαγνωστικό έλεγχο της Πίμκο.

Γλυτώνει η CYTA - Τα βρήκαν με το Φυσικό Αέριο
Στην ατζέντα των ανοικτών κεφαλαίων δέσποζε το θέμα της διαχείρισης των εσόδων από το φυσικό αέριο, η αποκρατικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και η ΑΤΑ.
 
Για τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο, η συμβιβαστική φόρμουλα που βρήκαν κυβέρνηση και νομική υπηρεσία, διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απαντούμε στην Τρόικα πως θα πάρει τα λεφτά της. Η πρόταση παρέχει πλήρη ανεξαρτησία και αυτονομία στην κρατική εταιρεία. 
Επίσης συμφωνήθηκε όπως μη ιδιωτικοποιηθεί η CYTA, κάτι το οποίο θα γίνει μόνο εάν το χρέος καταστεί μη βιώσιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"