Στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου για το Φυσικό Αέριο


Υπό τον έλεγχο της Βουλής η Κρατική Εταιρεία.-
Την ερχόμενη Πέμπτη οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση του νόμου περί Υδρογονανθράκων.
 
Το θέμα απασχόλησε χθεσινή κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, στην οποία παρέστησαν ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης και η Γενική Ελεγκτής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
 
 Σε δηλώσεις του, μετά από την έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε: «Γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες που περνά η πατρίδα μας είναι κρίσιμες. Η οικονομική κατάσταση είναι γνωστή σε όλους πόσο δύσκολη είναι. Το φυσικό αέριο είναι ένας εθνικός πλούτος που ίσως μελλοντικά μας βγάλει από αδιέξοδα».
 
Όπως είπε κατά τη συζήτηση του θέματος έγινε μια τεράστια προσπάθεια να υπάρχει συναίνεση και από τη Βουλή και από την Εκτελεστική Εξουσία, προσθέτοντας πως σε αρκετά θέματα τα έχουν βρει, ωστόσο υπάρχουν και κάποια θέματα, στα οποία υπάρχουν κάποιες δυσκολίες.
 
«Με δεδομένο», είπε, «τη συναίνεση, αλλά και με δεδομένο και τις διαφωνίες, θα προχωρήσουμε την επόμενη Πέμπτη στην τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου».
 
Διεμήνυσε, εξάλλου, ότι «δεν είναι ώρα ούτε για κομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε για πετροβολισμούς», συμπληρώνοντας πως «είναι η ώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχει ο τόπος μας και να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας τις δυσκολίες του παρελθόντος».
 
Είπε ακόμα ότι κατά τη σημερινή συνεδρία έχουν συζητηθεί κάποιες γενικές αρχές, στις οποίες έχουν καταλήξει.
«Υπάρχουν και κάποια θέματα που διαφωνούμε. Με βάση αυτά που έχουμε συζητήσει θα τροποποιηθεί η πρόταση νόμου και θα πάει στην Ολομέλεια», κατέληξε.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"