Συνέδριο των Ιπποτών της Μάλτας στη Λεμεσό


Για την πολιτιστική κληρονομιά στη Μεσόγειο.-
Συνέδριο για την «προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο», πραγματοποιείται χθες ξ-και σήμερα στη Λεμεσό, το οποίο διοργανώνεται από το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, της ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, βασικές ενότητες του Συνεδρίου  είναι η επίδραση των φυσικών καταστροφών και διενέξεων στην πολιτιστική κληρονομιά, οι νέες προοπτικές για την πολιτιστική κληρονομιά υπό το φώς της Αραβικής Άνοιξης, τα ειδικά ζητήματα της θρησκευτικής κληρονομιάς και η ευθύνη των βασικών θεσμικών οργάνων για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.
 
Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Μέγας Καγκελάριος του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας Jean-Pierre Mazery, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, καθώς και εκπρόσωποι της ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Στο συνέδριο συμμετάχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Αγίας Έδρας, της Δημοκρατίας της Ιταλίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της ΟΥΝΕΣΚΟ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυρίαρχου Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, καθώς επίσης ακαδημαϊκοί από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης.
 
Στην τελετή λήξης του Συνεδρίο, σήμερα, θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και ο Μέγας Καγκελάριος του Τάγματος Jean-Pierre Mazery.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"