Ελλάδα:Αντιδράσεις Προέδρου Βουλής για σκάνδαλο διαφθοράς


Το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας εμπλέκει το σημερινό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Υπουργό της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς και τους, επίσης, πρώην Υπουργούς , Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση που όπως σημειώνει, εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που – σύμφωνα με το δημοσίευμα - ξέπλυνε μαύρο χρήμα με αγοραπωλησίες ακινήτων αξίας 10,2 δισ. Ευρώ, την περίοδο 2005 – 2008.

Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφες καταθέσεις μαρτύρων. Η υπόθεση ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μετά από απάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, κ. Στουρνάρα σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, κ. Τσούκαλη, στην οποία ο Υπουργός σημείωσε ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ελέγχει συνολικά 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων «για την αποκάλυψη και την πάταξη κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής».
Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας έχουν ήδη ανοίξει με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες για 28 από τους 32 ελεγχόμενους πολιτικούς σε 42 ελληνικές και ξένες τράπεζες και αναμένεται αποστολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής και σε άλλες ξένες τράπεζες.
Σε δήλωση του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει : «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Ο κ. Βουλγαράκης σε σχόλιο του στο Twitter αναφέρει: «Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ` όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».
Ο κ. Λιάπης από την πλευρά του δηλώνει: «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».
Το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του σχετικά με την υπόθεση σημειώνει ότι «ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στο realfm 97,8, ανέφερε ότι  «το θέμα αυτό σκάει σε ένα περιβάλλον μεγάλης δυσπιστίας των πολιτών στο τί βγαίνει από τέτοιες υποθέσεις, μιας εκτεταμένης ατιμωρησίας των πολιτικών όταν το ένα σκάνδαλο κουκουλώνεται μετά το άλλο και με τον κόσμο να θέλει αποτέλεσμα και όχι απλώς “μπούγιο”».
Το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου τάσσεται υπέρ της διερεύνησης όλων των υποθέσεων, θέτοντας παράλληλα ζήτημα ευθυνών για τα κόμματα της ΕΕ που νομιμοποίησαν την ελεύθερη εξαγωγή κεφαλαίων και ρωτά «γιατί εμπαίζουν τόσο προκλητικά το λαό;».
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Ζώης σε δήλωση του ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, λέγοντας «ο ελληνικός λαός που απειλείται με περαιτέρω εξαθλίωση από την ελληνική Κυβέρνηση και την τρόικα με μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ και την ενεργοποίηση της ρήτρας απόκλισης συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα πολιτικών που πλούτισαν παράνομα και απαιτεί να χυθεί άπλετο φως ενώ παράλληλα δεν ξεχνά ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει ακόμη από την γερμανική κυβέρνηση την λίστα Χριστοφοράκου με τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς, ούτε έχει υπογράψει το αίτημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο όπως δεσμευόταν συνεχώς προεκλογικά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"