Συνεχίστηκαν οι πολιτικές αντιδράσεις με θέμα την ευρωζώνη


Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για εξέταση του ενδεχομένου παραμονής της Κύπρου στο ευρώ, αποτέλεσε και την Κυριακή το επίκεντρο των συζητήσεων στα ζητήματα της οικονομίας. Οι δηλώσεις του Γ.Γ του ΑΚΕΛ δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Κύπρου, λέγει ο Γιαννάκης Ομήρου. «Είπα να προβληματιστούμε αν η Τρόικα επιμένει σε σκληρά μέτρα», απαντά ο Άντρος Κυπριανού. Τη θέση του διαχωρίζει ο Σταύρος Μαλάς, ενώ ο Λιλλήκκας, απευθύνει έκκληση για κοινωνική ενότητα.
 
Έξοδος από το Ευρώ και επιστροφή στη Λίρα θα είναι καταστροφή για τον τόπο, τόνισε ο Γιαννάκης Ομήρου. Πρόσθεσε ότι οι αναφορές Κυπριανού δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Κύπρου και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην οικονομία.
 
«Το ΑΚΕΛ καθοδηγείται στις αποφάσεις που θα ληφθούν από το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων», απάντησε ο Άντρος Κυπριανού.
 
Σημείωσε πως «'Είπα ότι πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς προχωρούμε πάρα κάτω αν η Τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για το κυπριακό λαό και θα μας οδηγούν σε καταστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Είπα, λοιπόν, να προβληματιστούμε. Ενοχλεί κάποιους το ότι θα πρέπει να σκεφτούν για το πώς περιορίζουν τις επιπτώσεις σε βάρος του κυπριακού λαού;''»
 
Αντιστρέφοντας, δε, τα πυρά, δήλωσε ότι επικίνδυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι στα 10 χρόνια που διακυβέρνησαν, σε ομαλές οικονομικές συνθήκες, είχαν χειρότερα αποτελέσματα.
Πρόσθεσε ότι «''Γι’ αυτό, θα έλεγα σε όλους ας είναι πιο μετριοπαθείς όταν διατυπώνουν θέσεις. Επαναλαμβάνω εμάς μας ενδιαφέρει η καταπληκτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, που είναι οι εργαζόμενοι. Άλλους, τους ενδιαφέρουν άλλες ομάδες του πληθυσμού.»
 
Κάθετα εναντίον σε οποιοδήποτε σενάριο για έξοδο από το ΕΥΡΩ τάχθηκε ο Υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς.
Έκκληση για κοινωνική ενότητα και συστράτευση ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, απηύθυνε ο Υποψήφιος Πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας, λέγοντας ότι '''Δυστυχώς κάποιες κομματικές ηγεσίες με τις αντιπαραθέσεις τους προκαλούν την κοινωνική διχόνοια και ενσπείρουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Καλώ τους πολίτες με τη δική τους ενότητα να επιβάλουν και την πολιτική ενότητα.'''
 
Στόχος της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας, δήλωσε το απόγευμα, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 '''Αυτή η ενότητα θα πρέπει να κτιστεί στη βάση της θέσης της Κυβέρνησης για περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, για διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και για διασφάλιση της ανάπτυξης στον τόπο μας.''', είπε ο κ. Χριστοφίδης.
 
Σύμφωνα με τον Χρίστο Χριστοφίδη, η μεγαλύτερη ζημιά στην αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας γίνεται από ισοπεδωτικές προσεγγίσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"