Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ φιλο-ισλαμιστών διαδηλωτών και της αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως μετάδωσε η κρατική τηλεόραση.
Βίαιες συγκρούσεις ξεσπούν ανά συχνά χρονικά διαστήματα στη χώρα, αφότου ο στρατός εκδίωξε από την εξουσία τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο. Έκτοτε εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.


Την Τετάρτη η αιγυπτιακή αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει με δακρυγόνα τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του Μόρσι
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Αλ Αχράμ περίπου 300 φοιτητές, μέλη ή υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν έναν δρόμο κοντά στο υπουργείο και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του στρατού.
Άλλη μια διαδήλωση φοιτητών έγινε χθες και στην πόλη Ζακαζίκ, τη γενέτειρα του Μόρσι, στο Δέλτα του Νείλου. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"