Πόρτα εξόδου για Διοικητή της Κεντρικής

Πόρτα εξόδου για Διοικητή της ΚεντρικήςΛευκωσία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει πλέον πέρα από τη δυσφορία της κυβέρνησης και αυτή της Βουλής. Σήμερα, η σύσκεψη των αρχηγών θα εξετάσει τις σοβαρές κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά του Πανίκου Δημητριάδη για κατάθεση αντιφατικών και ψευδών στοιχείων σε σχέση με την έρευνα του οίκου Alvarez and Marsal που ο ίδιος δρομολόγησε, τους όρους εντολής και την εξαίρεση της Λαϊκής Τράπεζας.


Με βάση σχετικό άρθρο της νομοθεσίας του 1985, θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών που συνεπάγεται άμεση παραπομπή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα επιδιώξει όπως ληφθεί κατά πλειοψηφία απόφαση για τον διοικητή. Την ίδια ώρα, ο κ. Δημητριάδης βρέθηκε στο στόχαστρο και της Επιτροπής Θεσμών. Τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την κοινοβουλευτική επιτροπή για εκροές καταθέσεων πριν από την επίμαχη απόφαση του Eurogroup, ήταν ανεπαρκή.

Ο κ. Δημητριάδης διαβίβασε στη Βουλή κατάλογο, για τις τελευταίες 15 μέρες πριν από τη συνεδρία του Eurogroup.  Όπως διαπιστώθηκε, ο κατάλογος εκτός του ότι είναι λειψός, δεν είναι ούτε και διαφωτιστικός, διότι ο κ. Δημητριάδης αποφάσισε να αφήσει τους περισσότερους εκτός καταλόγου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αποψίλωσε χθες τον διοικητή από το δεξί του χέρι, τον υποδιοικητή του Σπύρo Σταυρινάκη. Ανακάλεσε την πράξη διορισμού του που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Δημητριάδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"