Αύριο η Βουλή αποφασίζει για «κατάργηση» της Πραξούλας Αύριο η Βουλή αποφασίζει για «κατάργηση» της Πραξούλας

Διαφωνεί με την πρόταση νόμου το ΑΚΕΛ

Αύριο  Πέμπτη θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου που υπογράφουν οι Βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου, Δημήτρης Συλλούρης και Ζαχαρίας Κουλίας για τροποποίηση του περί υδρογονανθράκων νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση προνοεί τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε τεχνική επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες εξόρυξης φυσικού αερίου, ενώ τον τελικό λόγο για την παραχώρηση αδειών θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρη Χριστοφόρου, οι προτάσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ που αφορούν τις αρμοδιότητες της ΔΕΦΑ και της ΡΑΕΚ θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή, με στόχο να τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

«Στην ολομέλεια Πέμπτης βρίσκεται κατατεθειμένο προς ψήφιση το νομοσχέδιο που αφορά την τροποποίηση των περί υδρογονανθράκων νόμων, που ουσιαστικά εγκαθιστά τεχνική επιτροπή που θα αξιολογεί και θα αποφαίνεται για την πορεία της προσφοροδότησης και αδειοδότησης των οικοπέδων για υδρογονάνθρακες», είπε ο κ. Χριστοφόρου, προσθέτοντας ότι «οι προτάσεις που αφορούν την ΔΕΦΑ και την ΡΑΕΚ που κατατέθηκαν από τους κ.Βότση και Κατσουρίδη, θα επανασυζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη, με προοπτική να κατατεθούν προς έγκριση ή απόρριψη την μεθεπόμενη Πέμπτη».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης ερωτηθείς για την πρόταση που θα πάει στην Ολομέλεια την Πέμπτη, απάντησε ότι «η πρόταση είναι ξεκάθαρο ότι συγκρούεται κατά κύριο λόγο με την βασική νομοθεσία του 2007 περί υδρογονανθράκων, που την αρμοδιότητα διαχείρισης την έχει το Υπουργικό μέσα από τις υπουργικές του επιτροπές και μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα».

Σύμφωνα με τον κ. Λαμάρη, «η πρόταση Αβέρωφ καταργεί αυτή τη δυνατότητα της πολιτείας και αφήνει στο Υπουργικό να εγκρίνει ή να απορρίψει την τελική εισήγηση, μετά από διαπραγμάτευση και διαβούλευση που θα κάνει μια τεχνική επιτροπή από τεχνοκράτες και μόνο διαφόρων υπηρεσιών και τμημάτων, πόρρω απέχει από το να διασφαλίζει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της χώρας ,την ασφάλεια, που είναι αρμοδιότητα κυβέρνησης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"