Ο Ερογλου δεν θέλει σύνδεση περιουσιακού με εδαφικό

Σημαντικά είναι τα κριτήρια και όχι η έκταση του εδάφους, λέγει. 

Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ είχε χθες ο Ντερβίς Ερογλου , μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια. 

Σε δηλώσεις  μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια ο Ερογλου είπε ότι «στο περιουσιακό τα σημαντικά είναι τα κριτήρια και οι κανόνες» υποστηρίζοντας ότι παρά την «αποφασιστικότητα» της τ/κ πλευράς στο θέμα, η ε/κ πλευρά δεν το βλέπει ''ζεστά'' αλλά την ενδιαφέρει πόσο έδαφος θα πάρει.

Επιστρέφοντας στα κατεχόμενα από τις συνομιλίες, ο κ. Ερογλου δήλωσε στους Τ/κ δημοσιογράφους ότι συζήτησαν το περιουσιακό και η τ/κ πλευρά, όπως είχε δεσμευτεί στον ΓΓ του ΟΗΕ, έδωσε στην ε/κ πλευρά στοιχεία (από το ''κτηματολόγιο'') για τους «τίτλους ιδιοκτησίας» και από άλλα ''τμήματα''.

''Το περιουσιακό δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί μόνο με πληροφορίες. Εδώ είναι πιο σημαντικά, τα κριτήρια και οι κανόνες. Εμείς επαναλάβαμε και πάλι την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το σημείο''. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία, πρόσθεσε, μπορούν να συμβάλουν, αλλά, βασικά, θέτοντας στο τραπέζι τους κανόνες και τα κριτήρια θα μπορέσουν να βρουν μια ριζική λύση στο περιουσιακό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ισχυρίστηκε, δεν βλέπει ζεστά το θέμα του περιουσιακού γιατί ''είναι της αντίληψης ότι εάν δεν ξέρει πόσο έδαφος θα πάρει, δεν μπορεί να το συνδέσει με το περιουσιακό''. Από τότε που άρχισαν τις συζητήσεις για το θέμα, είπε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας λέει ότι πρέπει να ξέρει τι θα πάρει στο εδαφικό. ''Τί ζητεί μας το έστειλε άλλωστε γραπτώς''.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι χάρτες και στοιχεία θα συζητηθούν τελευταία, αφού καθορισθεί η ημερομηνία της πολυμερούς διάσκεψης και η τ/κ πλευρά κινείται με βάση αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Ερογλου, οι ειδικοί επί του περιουσιακού των ΗΕ συναντώνται συχνά με την τ/κ διαπραγματευτική ομάδα, σημειώνοντας ότι η τ/κ πλευρά έστειλε δύο φορές αντιπροσωπεία της ομάδας της στις ΗΠΑ και συναντήθηκαν με εμπειρογνώμονες των ΗΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"