Έξω ψηφίζουν, εδώ σφυρίζουν

Έξω ψηφίζουν, εδώ σφυρίζουνΛευκωσία: Ενώ το κυπριακό μνημόνιο άρχισε να παίρνει τις θετικές ψήφους των ξένων κοινοβουλίων, στην Κύπρο τα πράγματα ενδέχεται να βρεθούν στην πλάστιγγα και να κριθούν στην ψήφο ενός βουλευτή. Υπέρ του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ με δύο βουλευτές να μην έχουν ακόμη διευκρινίσει τη θέση τους, πράγμα που προκαλεί στο Προεδρικό πονοκεφάλους.


Το ΑΚΕΛ φαίνεται ότι θα καταψηφίσει, με αποτέλεσμα εάν ακολουθήσει και η ΕΔΕΚ και δεν επιλέξει την αποχή, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα.

Ήδη, Προεδρικό και ΔΗΣΥ προειδοποιούν για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν, με την αντιπολίτευση να απαντά ότι δεν μπορεί να σύρεται ανενημέρωτη σε αποφάσεις τόσο σημαντικές.

Ενώ η τοποθέτηση του κυπριακού Κοινοβουλίου τοποθετείται στις 26 Απριλίου, ήδη η κυπριακή σύμβαση εξασφάλισε δύο ναι με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία από το εξωτερικό.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη βοήθεια προς την Κύπρο με 487 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 13 αποχές. Είχε προηγηθεί προχθές θετική απόφαση από το Κοινοβούλιο της Εσθονίας. 54 Εσθονοί βουλευτές ψήφισαν θετικά και 12 αρνητικά.

Το φινλανδικό Κοινοβούλιο ξεκίνησε τη συζήτηση χθες και θα την ολοκληρώσει σήμερα.

Θα ακολουθήσει το Κοινοβούλιο της Αυστρίας στις 22 Απριλίου και της Ολλανδίας στις 24 Απριλίου.

Μένει να ξεκαθαρίσει η ημερομηνία συζήτησης του κυπριακού Μνημονίου στη Σλοβενία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"