Πινγκ πονγκ η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία

Πινγκ πονγκ η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομίαΛευκωσία: Στον αέρα βρίσκονται όλα όσα αφορούν την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, με αφορμή τις εξελίξεις που ακολούθησαν την εμφάνιση του τέως Προέδρου ενώπιόν της.
Το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου θα
προσφύγουν οι νομικοί σύμβουλοι του Δημήτρη Χριστόφια. Αυτό όμως θα το πράξουν μετά την έκδοση του πορίσματος από την Επιτροπή Πική, που αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε ο γενικός εισαγγελέας δεν προτίθεται να λάβει καμιά απόφαση εν αναμονή νομικού ξεκαθαρίσματος από το Ανώτατο.

Στη Γενική Εισαγγελία αλλά και στην Κυβέρνηση γενικότερα είναι ενήμεροι όλων των ενδεχομένων και προετοιμάζονται, τουλάχιστον για να μην ανατραπεί και το ποινικό μέρος που έχει τροχοδρομηθεί και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Μετά και τη χθεσινή τοποθέτηση του πρώην γενικού εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ότι η Επιτροπή Πική συστάθηκε παράνομα από το Υπουργικό Συμβούλιο αντί από τον γενικό εισαγγελέα και λόγω των έντονων ενστάσεων εκ μέρους του ΑΚΕΛ και των νομικών συμβούλων του τέως Προέδρου, τα πράγματα λαμβάνουν άλλη τροπή η οποία θα ξεκαθαρίσει τελεσίδικα στο Ανώτατο.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Δ. Χριστόφια στην επιστολή τους προς τον γενικό εισαγγελέα, αφού θέτουν μια σειρά από ζητήματα, τονίζουν ότι προτίθενται να καταθέσουν προσφυγή τόσο εναντίον του πορίσματος της Ερευνητικής όσο και για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον τέως Πρόεδρο.

Λόγω αυτών των εξελίξεων, ο γενικός εισαγγελέας θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη διερεύνηση του θέματος που ήγειρε η Επιτροπή για τον κ. Χριστόφια και την άρνησή του να καταθέσει, όχι όμως με τη μορφή της ποινικής ανάκρισης.

Ήδη ο Πέτρος Κληρίδης έχει στα χέρια του την έκθεση γεγονότων από την Επιτροπή και σε κάποιο στάδιο θα τη θέσει ενώπιον των νομικών συμβούλων του κ. Χριστόφια ώστε να έχει και τις θέσεις τους. Ωστόσο λόγω της πρόθεσης το θέμα που αφορά τη σύσταση της Ερευνητικής να αρθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν αναμένεται ο γενικός εισαγγελέας να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, αναμένοντας το νομικό ξεκαθάρισμα.

 Στην περίπτωση που η Ερευνητική Επιτροπή κριθεί παράνομη, τότε θα επηρεαστεί και η έρευνα της Αστυνομίας, αφού παραλαμβάνονται οι καταθέσεις που δίνονται ενώπιόν της. Πάντως, όλοι καλούνται από την Αστυνομία και τις προσυπογράφουν ώστε να θεωρούνται νομότυπα ληφθείσες.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"