Επαφές ΡΤΚ με ΔΚ και ΚΕΕ στα κατεχόμενα


Την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος για ταυτόχρονες επαφές με το Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις και το κόμμα Εθνικής Ενότητας, εφαρμόζει ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ο οποίος σήμερα είχε συναντήσεις με την ηγεσία των δύο κομμάτων.


Μετά τη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο γεύματος, με το Σερντάρ Ντενκτάς το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΔΚ-ΕΔ δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ομοιότητα στις προσεγγίσεις των δύο πλευρών, που γνωρίζουν τις προσδοκίες του κόσμου. «Πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα σε αυτές τις προσδοκίες».
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι αξιολόγησαν τις διαβουλεύσεις των τελευταίων 10 ημερών και δεν έγινε διαπραγμάτευση για τα «υπουργεία». Ανέφερε επίσης ότι συζήτησε με τον γγ του ΡΤΚ τις δυσκολίες που έχουν στο Κυπριακό και πώς μπορούν να τις ξεπεράσουν και βρήκαν τη λύση σε αυτό. Θα φτάσουν, είπε, σε ένα αποτέλεσμα τις επόμενες δύο ημέρες.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς πρόσθεσε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματός του τον έχουν εξουσιοδοτήσει για επαφές με το ΚΕΕ και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, αλλά πριν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της υφιστάμενης διαδικασίας δεν θα πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Ως πρόεδρος του ΔΚ-ΕΔ, συνέχισε, σήμερα είπε τις απόψεις του και το θέμα του παζαρέματος (για τα «υπουργεία») έμεινε για μετά. Υπάρχει, είπε, συμφωνία όσον αφορά το πρωτόκολλο του ΡΤΚ για το πρόγραμμα της «κυβέρνησης», λέγοντας πως υπάρχει ένα κώλυμα στα «υπουργεία», όμως και οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν μια προσέγγιση που θα αντιστοιχεί με αυτά που θέλει η βάση χωρίς να θέτει όμηρο κανέναν.
Σε ερώτηση τι περιλάμβανε το γεύμα, ο κ. Ντενκτάς απάντησε μακαρόνια με θαλασσινά. Στο γεύμα είχε δηλώσει πριν αυτό ξεκινήσει, ότι προτίμησε να πάει μόνος του, παρ’ ότι η πρόσκληση ήταν για αντιπροσωπεία του ΔΚ-ΕΔ, η οποία όμως θα είχε συνάντηση με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία του ΡΤΚ αμέσως μετά.
Ξεκαθάρισε ότι χθες δεν υπήρξε συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, όπως έγραψαν κάποιες τ/κ ιστοσελίδες, αλλά τηλεφωνική επικοινωνία.
Στο μεταξύ, το πρωί αντιπροσωπεία του ΡΤΚ είχε συνάντηση με αντίστοιχη του ΚΕΕ, υπό τον Ιρσέν Κιουτσιούκ και τους Χουσείν Οζγκιουργκιούν, Νεζντέτ Νουμάν, Ναζίμ Τσαβούσογλου και Ουνάλ Ουστέλ.
Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, υπήρξε σύγκλιση ως προς την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό συνασπισμού, όμως λόγω της συνάντησης με τον Σερντάρ Ντενκτάς και το ΔΚ-ΕΔ που ακολουθήσει, θα ακολουθούσε νέα συνάντηση ΡΤΚ – ΚΕΕ το απόγευμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"