Σε απεργία εργαζόμενοι στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ


Ξεκίνησαν από το πρωί απεργιακά μέτρα από το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες επισιτισμού και καθαριότητας των Ηνωμένων Εθνών.
Ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ αναφέρει ότι οι απεργοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο των εγκαταστάσεων των ΗΕ στο Λήδρα Πάλας, στην είσοδο του αεροδρομίου Λευκωσίας και στην Αθηαίνου.

Οι συντεχνίες υπενθυμίζουν χθεσινή τους ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι τα ΗΕ αφαίρεσαν από τα συμβόλαια των ιδιωτικών εταιρειών που παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, πρόνοια που κατοχύρωνε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις, όταν άλλαζε ο παροχέας αυτών των υπηρεσιών.
Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εταιρείες που ανάλαβαν τα νέα συμβόλαια με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου, να μην αποδέχονται την συνέχιση της απασχόλησης του υφιστάμενου προσωπικού, ούτε να αναγνωρίζουν την υφιστάμενη συλλογική σύμβαση. Αν αυτό δεν διαφοροποιηθεί, τονίζεται, 60 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο στις επόμενες μέρες.
"Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα, τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και προς τις εταιρείες, μέχρι σήμερα δεν αναλαμβάνει κανένας καμιά ευθύνη έναντι των εργαζομένων. Ενήμεροι για το πρόβλημα είναι το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σαν αρμόδιο υπουργείο για θέματα Ηνωμένων Εθνών καθώς και το Υπουργείο Εργασίας".
Ως εκ τούτου καμιά άλλη επιλογή δεν μένει για τους εργαζόμενους από το να διεκδικήσουν δυναμικά την εργασία και τα δικαιώματα τους, καταλήγει η ανακοίνωση των συντεχνιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"