Απλήρωτοι παραμένουν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

Διαμαρτύρονται με δεκάλεπτες στάσεις εργασίας

Σε συμβολικές δεκάλεπτες στάσεις εργασίας, πριν από τη μετάδοση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ στη 1 και στις 8μμ, αποφάσισαν να κατέρχονται μέχρι και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναβολή της συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για το 2012, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη καταβληθεί τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους υπαλλήλους του ιδρύματος.

Σε  συνάντηση αντιπροσωπείας των συντεχνιών του ΡΙΚ με λειτουργούς του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τους ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ και της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ότι υπάρχει παραβίαση ουσιωδών όρων απασχόλησης και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ νομιμοποιούνται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τέτοια που «δεν θα επηρεάσουν ουσιαστικά» την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των πολιτών.
 
Για πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες θέτουν τους εργαζόμενους σε δυσμενή θέση έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου. «θα πάρουμε μέτρα που δεν θα είναι απεργιακά με την ευρύτερη έννοια, αλλά θα είναι μέτρα τα οποία θα στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς τους σωστούς αποδέκτες, δηλαδή σύντομες στάσεις εργασίας και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», τόνισε.
Εξάλλου, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του ΔΣ του ΡΙΚ με την Υπουργό Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου αναβλήθηκε λόγω έκτακτου κωλύματος του ΔΣ του Ιδρύματος.

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΡΙΚ τάσσεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), διαβεβαιώνοντας ότι θα αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις, όχι μόνον για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους δημοσιογράφους, αλλά και για να μην επαναληφθεί αυτό το οδυνηρό φαινόμενο που εκθέτει την Κύπρο διεθνώς.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΕΣΚ δηλώνει πως ''οι δημοσιογράφοι και γενικά οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου έχουν το απόλυτο δικαίωμα της απολαβής του μισθού και εν γένει των ωφελημάτων τους, στο τέλος κάθε μηνός, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο''.

''Η Ενωση Συντακτών Κύπρου'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''τονίζει ότι το εν λόγω δικαίωμα είναι αναφαίρετο και κακώς δεν μερίμνησαν έγκαιρα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κρίση σχετικά με το ΡΙΚ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην πληρωθούν''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"