Βοήθεια στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής

Πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη, αναχώρησε χθες το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα το πρωί θα παραδώσει πέντε εμπορευματοκιβώτια τα οποία ήδη έχουν σταλεί στην Ελλάδα και περιέχουν ξηρά τροφή, κρέας, γάλα και χαλούμι για το πασχαλινό τραπέζι, προσφορά της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. 

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη δοξολογία που τελέστηκε στην Εκκλησία Παναγίας Ελεούσας στο Λιοπέτρι όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα Μόδεστου Παντελή, ο Αρχιμανδρίτης Πυλιώτης είπε ότι "για το πασχαλινό τραπέζι θα συνδράμει επίσης η τουριστική εταιρεία 'ΛΟΥΗΣ', προσφέροντας αρνί σε κάποιες Μητροπόλεις της Ελλάδας. Την Τρίτη το πρωί θα παραδοθούν σε 18 Μητροπόλεις τρόφιμα και κρέας για το πασχαλινό τραπέζι".

Εξ άλλου την Πέμπτη στις επτά το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα εγκαινιάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας το οποίο αναλαμβάνουν να εξοπλίσουν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, οι Μητροπόλεις Κιτίου και Τριμυθούντος, η ΠΑΣΥΔΥ, οι Δήμοι Αραδίππου και Έγκωμης, οι ΣΠΕ Μακράσυκας και Λατσιών και ο Πανίκος Ηροδότου από τον Πεδουλά".

Σήμερα θα  παραδοθούν στη Θεσσαλονίκη πέντε εμπορευματοκιβώτια, τέσσερα των 20 τόνων και ένα των 40 τόνων. Το συνολικό κρέας που θα δοθεί ανέρχεται στους 18 τόνους, δηλαδή 15 από την Αρχιεπισκοπή και τρεις από την εταιρεία 'ΛΟΥΗΣ'. Επιπλέον, η ΠΑΣΥΔΥ προσφέρει τα κρέατα του μήνα στο συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι 1.100 κιλά κοτόπουλο, 720 κιλά κιμάς βοδινός, 800 κιλά βοδινό και 650 κιλά αρνί για το πασχαλινό τραπέζι".

Στην Κύπρο
Όπως ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, "τη Μεγάλη Εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Μεγάλο Σάββατο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα προσφέρει πέραν των 950 δεμάτων σε πολύτεκνες και άπορες οικογένειες της νήσου μας, καθώς επίσης κρέας, αρνί και χοιρινό, για το πασχαλινό τραπέζι, γάλα διαρκείας και χαλούμι".

Εξήγησε ότι "αυτή η προσπάθεια παροχής βοήθειας προς τους συμπατριώτες μας δεν θα σταματήσει εδώ, Θα συνεχίσουμε και μετά το Πάσχα με όλες μας τις δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα θα ενισχυθεί το έργο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου με 100 πακέτα ξηράς τροφής, 300 κιλά αρνί και άλλα τόσα χοιρινό, που είναι προσφορά της 'PETROLINA HOLDINGS', χαλούμι και γάλα διαρκείας τα οποία παρήχθησαν με γάλα που πρόσφεραν οι αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι μας. Επιπλέον, θα δοθεί βοήθεια σε 120 οικογένειες στην Αραδίππου, σε 110 πολύτεκνες οικογένειες στη Λευκωσία και σε 550 άπορες οικογένειες στην περιφέρεια Λευκωσίας", κατέληξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Σύλληψη οπαδού της ΑΕΛ για την κροτίδα