Τουρκικό έγγραφο αναδεικνύει τον διχοτομικό στόχο της Άγκυρας


Διαγράφει τους κινδύνους για την Κύπρο δηλώνει ο Στεφάνου.-
Το έγγραφο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μέσα στο 2013 αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που προκαλούνται για την Κύπρο και την προοπτική του αγώνα για λύση και επανένωση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το έγγραφο "προβάλλει ως έναν από τους σημαντικούς στόχους της την εκτροπή του Κυπριακού από τη διαδικασία που προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και η επίλυση του Κυπριακού μέσα από μία τετραμερή διάσκεψη, η οποία λύση ασφαλώς δεν θα στηρίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας".
 
Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι "αυτό το τουρκικό έγγραφο αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που προκαλούνται για την Κύπρο και την προοπτική του αγώνα μας για λύση και επανένωση, από την πολιτική της νέας διαδικασίας και της διευρυμένης διαπραγμάτευσης, που προτείνει ο κ. Αναστασιάδης, όσο και για τους κινδύνους που προέρχονται από την πολιτική της μηδενικής βάσης, που προτείνει ο κ. Λιλλήκας".
 
Ανέφερε ότι "τόσο η νέα διαδικασία και οι διευρυμένες διαπραγματεύσεις, όσο και η πολιτική για μηδενική βάση στο Κυπριακό, διευκολύνουν την Τουρκία να προωθήσει και να υλοποιήσει τους στόχους της στο Κυπριακό, που είναι η διχοτόμηση"
"Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο που εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε και να μένουμε συνεπείς στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που καθορίζουν τόσο την ουσία της λύσης όσο και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να μπορέσουμε να φθάσουμε στη λύση που προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, και αυτή η λύση είναι η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, την οποία περιγράφει στα ψηφίσματά του ο ΟΗΕ, η λύση για ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, μία λύση η οποία να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού", είπε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"