Έλεγχοι από Δευτέρας στα αεροδρόμια για τους οφειλέτες


Λάρνακα: Αν έχετε εκκρεμότητες με πρόστιμα, απλήρωτους φόρους ή Κοινωνικές Ασφαλίσεις και εκδόθηκε εναντίον σας ένταλμα πληρωμής, ξεκαθαρίστε τη θέση σας, γιατί η Αστυνομία αναλαμβάνει δράση. Από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν και χρωστούν στο κράτος, μάλλον θα τα βρουν σκούρα, αφού αστυνομικοί στα αεροδρόμιο θα προβαίνουν σε συνεχείς ελέγχους. 


Μάλιστα η Αστυνομία, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ότι η νομοθεσία προβλέπει και σύλληψη των οφειλετών, γι’ αυτό καλεί το κοινό να προβεί στις ανάλογες διευθετήσεις.

Όπως αναφέρεται, αρχίζουν στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, έλεγχοι ούτως ώστε να διαπιστώνεται κατά πόσο, οποιοιδήποτε από τους πολίτες που παρουσιάζονται στα σημεία αναχώρησης, είναι οφειλέτες προστίμων και εκκρεμούν σε βάρος τους σχετικά εντάλματα.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού και δεδομένου ότι η σχετική νομοθεσία προνοεί τη σύλληψη των παραβατών, καλούνται όλοι οι οφειλέτες προστίμων όπως διευθετήσουν έγκαιρα τις οφειλές τους, στους κατά τόπους Ουλαμούς Εκτέλεσης Ενταλμάτων (ΟΥΛ.Ε.Ε.) των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των τοπικών αστυνομικών σταθμών σύμφωνα με τη διεύθυνση διαμονής τους. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοζόταν στις 27 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν είχαν ολοκληρωθεί οι δέουσες προεργασίες.

Ήδη στα αεροδρόμια έχουν ετοιμαστεί ειδικοί χώροι όπου θα μεταφέρονται όσοι διαπιστωθούν ότι χρωστούν και ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δίνονται, θα λαμβάνονται επί τόπου και οι δέουσες αποφάσεις.

Στις περιπτώσεις προσώπων που είναι συστηματικοί οφειλέτες και ξεγελούν τις Αρχές, αν δεν πληρώσουν επί τόπου θα συλλαμβάνονται και δεν θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει συνεργασία των οφειλετών με τους αστυνομικούς, τότε δεν θα ανακόπτονται αλλά θα τους δίνεται επιστολή με την οποία θα καλούνται να αρχίσουν να καταβάλλουν τα ποσά που χρωστούν, διαφορετικά θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι με το μέτρο αυτό αλλά και άλλα που μελετούνται σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, θα εισρεύσουν στα ταμεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα εκκρεμούν πέραν των 160 χιλιάδων ενταλμάτων πληρωμής προστίμου, που αφορούν στο ποσό των 135 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"