"Μήπως έχουν δίκαιο;"

 
"Μήπως έχουν δίκαιο;"
Με αφορμή το συγκεκριμένο μήνυμα που έχει πάνω στον τοίχο, και υπογραφή από κάτω η Αναρχία, θα ήθελα με την σειρά μου να γράψω την άποψη μου.  

Όταν είδα αυτό το μήνυμα ήρθε στην σκέψη μου o "ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ" για το σπήλαιο. Το κύριο μήνυμα του μύθου αυτού είναι γιατί ο άνθρωπος ΔΕΝ καταλαβαίνει τι ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη του.


Ο Πλάτωνας μας δίνει τον μύθο ως εξής: Φανταστείτε μερικούς ισόβια φυλακισμένους, αλυσοδεμένους σε μία βαθιά σπηλιά, είναι με τέτοιο τρόπο δεμένοι έτσι ώστε να μην μπορούν να κοιτάξουν πίσω τους, παρά μόνο τον τοίχο μπροστά τους. Πίσω τους καίει μία φωτιά, και ανάμεσα στους φυλακισμένους και την φωτιά υπάρχει ένας διάδρομος. Κάθε μέρα περνούν από το διάδρομο διάφορα αντικείμενα, άνθρωποι, ζώα κτλ.. Οι μορφές που περνάνε από τον διάδρομο κάνουν ένα παιχνίδι σκιών στο τοίχο που βλέπουν οι φυλακισμένοι. Ο μοναδικός κόσμος που βλέπουν οι φυλακισμένοι είναι οι σκιές και ο θόρυβος που ακούν από το πίσω διάδρομο

"Αυτοί οι άνθρωποι λέει ο Πλάτωνας έβλεπαν μόνο όταν κάποιοι ήθελαν να τους δείξουν."

Εμείς οι άνθρωποι που το μοναδικό πράγμα που έχουμε στην σκέψη μας είναι το χρήμα και η καλοπέραση και δέν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, πρέπει να ανοίξουμε λίγο περισσότερο τα μάτια αλλά και το μυαλό μας.

Η τηλεόραση μας έχει κάνει να νομίζουμε ότι αυτό είναι ζωή. Βλέποντας λίγο ιστορία παρατηρούμε ότι στις κυβερνήσεις στόχος δέν ήταν η κληρονομικότητα του μέσου ανθρώπου, αλλά να τους αποσπάτε η προσοχή - αποβλακώνοντας των ώστε οι άνθρωποι να είναι πιο χειραγωγήσιμοι.

Μήπως η φτώχεια- κρίση και όλα τα άλλα καθημερινά προβλήματα είναι πραγματικά ο στόχος κάποιον,  για να μην έχουμε χρόνο σκεφτούμε και να καταλάβουμε τι πραγματικά ετοιμάζουν ;;;

Στέλιος Παναγιώτου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"