Δίωξη και του Χριστόφια ζητούν οι «Αγανακτισμένοι»

Συγκέντρωση έξω από τη Γενική Εισαγγελία

Έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, με αφορμή τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανόν να καταχωρηθούν κατηγορητήρια στο δικαστήριο για την υπόθεση της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». 

Εκ των συγκεντρωθέντων, η Μαρία Ηρακλέους ανέφερε σε δηλώσεις της ότι αναμένουν οι κατηγορίες που θα καταχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας να είναι «σωστές και δίκαιες για όλους τους εμπλεκόμενους». 

Η Μακαρία Στυλιανού είπε πως «εδώ και έξι μήνες οι πολίτες είναι στους δρόμους και αναμένουν από τον Γενικό Εισαγγελέα να επιτελέσει σωστά το καθήκον του το οποίο είναι ένα: να χειρίζεται όλους τους πολίτες ίσα έναντι του νόμου».

Είπε ακόμα ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες απαιτούν από τον Γενικό Εισαγγελέα να μην ασκεί επιλεκτική δικαιοσύνη και ότι δεν ικανοποιούνται από τη χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για την καταχώρηση του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, «τον κύριο ένοχο, τον κύριο ύποπτο τον έχει αφήσει απ’ έξω και μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στις γραπτές καταγγελίες των πολιτών εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του και την ποινική του δίωξη». 

«Αν τα πρόσωπα τα οποία θα κατηγορήσει είναι αυτά που φαίνονται στις εφημερίδες, εμάς δεν μας ικανοποιεί γιατί άφησε έξω τον κ. Παντελίδη, τον κ. Κούμνα, τον κ. Σταύρου. Εμείς θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι κλειδιά, οι οποίοι θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση» πρόσθεσε. 

Κατέληξε λέγοντας ότι «θα έπρεπε η δικαιοσύνη να λειτουργήσει γρήγορα και στην ‘Ηλιος’ και εδώ θα ήθελα να απολογηθούμε στους συμπατριώτες μας γιατί αν ο λαός έβγαινε από τότε στους δρόμους ίσως να μην γινόταν το Μαρί». 

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχε ομάδα μαθητών από Λύκεια της Λευκωσίας οι οποίοι κρατούσαν σημαίες και πανό και φώναζαν συνθήματα, ζητώντας δικαίωση για τους 13 νεκρούς. 

Οι νέοι της Κύπρου δεν ξέχασαν, ξέρουν να αγωνίζονται, ανέφερε ο Βαρνάβας Δημητριάδης, μαθητής του Λυκείου Λατσιών, προσθέτοντας ότι έξι μήνες μετά την έκρηξη δεν υπάρχει δικαίωση και κανένας δεν φυλακίστηκε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"