Έντονες διεργασίες στη βουλή για το Πόρισμα Πολυβίου

Το ΑΚΕΛ δεν συμφωνεί με την έκδοση ψηφίσματος 
Έντονο παρασκήνιο και εκτενείς διεργασίες διαδραματίζονται μεταξύ των κομμάτων για να διαφοροποιηθεί ο τρόπος συζήτησης στο κεφάλαιο «Δ» της ολομέλειας της Βουλής του πορίσματος Πολυβίου για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Αρχικά είχε αποφασιστεί όπως η σημερινή συζήτηση διαρκούσε περίπου 7 ώρες με στόχο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά τα κόμματα τώρα κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον ΔΗΣΥ, αρχικά ο συναγερμός εισηγήθηκε όπως η συζήτηση ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Δηλαδή να αρχίσει σήμερα και σε 15 ημέρες να συνέλθει εκ νέου το Σώμα για να συνεχίσει τη συζήτηση.

Αργότερα, επρότεινε το πόρισμα να συζητηθεί σε δύο συνεχόμενες Πέμπτες κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας.

Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του εισηγήθηκε όπως η συζήτηση πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο σε δύο συνεχόμενες συνεδρίες. Παρόμοιες εισηγήσεις έκαναν και τα άλλα κόμματα, ενώ στην σημερινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αναβολής της συζήτησης, διότι τα κόμματα αναμένουν τις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα για τις ποινικές διώξεις.

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης να υπάρξει ψήφισμα από τη Βουλή, αλλά αντιδρά το ΑΚΕΛ.

Κατά την σημερινή σύσκεψη θα επιδιωχθεί να εξερευθεί η κοινή συνισταμένη η οποία θα ικανοποιεί την πλειοψηφία των κομμάτων, τόσο στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση του πορίσματος, όσο και για το τι θα επακολουθήσει. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"