Η Αίγυπτος θα τηρήσει τη συμφωνία της με την Κύπρο για την ΑΟΖ

Δήλωση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Λαμπρινίδη

ΚΑΪΡΟ: Ο υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ διαβεβαίωσε τον  Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη, κατα την συνάντησή τους στο Κάιρο, ότι η Αίγυπτος "χωρίς αμφιβολία" θα σεβαστεί τη συμφωνία της με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Όπως απάντησε σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ,  "η Αίγυπτος θα τιμήσει κάθε δέσμευση και κάθε συμφωνία που έχει κάνει, όπως και κάθε εμπορική της συμφωνία. Πρόκειται για μια ειλικρινή και σταθερή στάση της Αιγύπτου και αυτή ισχύει ανεξάρτητα από την όποια κατάσταση".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχαν επισκεφτεί την Αίγυπτο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου με τον τελευταίο να πιέζει παρασκηνιακά το Κάιρο και την Βηρυτό να ακυρώσουν τις συμφωνίες που έχουν συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελικά η Αιγυπτιακή θέση δεν κάμφθηκε και σήμερα ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ απέδειξε ότι η Αίγυπτος παρά τα προβλήματα της και τις τουρκικές πιέσεις σεβάστηκε τη συμφωνία που είχε υπογράψει με την Κύπρο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"