Επιχείρηση διάσωσης ναυτικού από τουρκικό πλοίο

Ελικόπτερο της Αστυνομίας τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λεμεσού.-  
Ναυτικός με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι με ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, από πλοίο τουρκικών συμφερόντων, ενώ βρισκόταν δεκαεπτά ναυτικά μίλια νότια του Λιμένα Βασιλικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου δυστυχώς απεβίωσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στις 11:45 το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε στον ασύρματο σήμα κινδύνου από το υπό Παναμαϊκή σημαία τουρκικών συμφερόντων πλοίο SEAWAY, ενώ αυτό βρισκόταν δεκαεπτά ναυτικά μίλια νότια του Λιμένα Βασιλικού. 

Το περιστατικό αφορούσε σε σοβαρό καρδιακό επεισόδιο του τουρκικής υπηκοότητας δεύτερου καπετάνιου (chief officer), ο οποίος με βάση τις αναφορές του πληρώματος ήταν αναίσθητος. 

Το ΚΣΕΔ έδωσε αμέσως οδηγίες σε ελικόπτερο της Αστυνομίας να απογειωθεί με συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. 

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 12:10. 

Παράλληλα, το ΚΣΕΔ συντόνισε την παροχή ιατρικών συμβουλών προς το πλοίο SEAWAY μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μέχρι να παραληφθεί ο ασθενής από το ελικόπτερο.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του ασθενούς έγινε χρήση απινιδωτή από τον νοσηλευτή κατά τη διάρκεια της πτήσης με αποτέλεσμα αυτός να επανεύρει προσωρινά τις αισθήσεις του. 

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου ανέμενε ιατρική ομάδα του νοσοκομείου η οποία παρέλαβε τον ασθενή σε πολύ σοβαρή κατάσταση στις 13:05.

Δυστυχώς, και παρά τις έντονες και συνεχείς προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Λεμεσού ο ασθενής απεβίωσε στις 13:40.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους προκειμένου να ενημερωθούν μέσω διπλωματικών ενεργειών οι συγγενείς του αποβιώσαντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"