Ελλάδα: Ξηλώθηκε διεθνής σπείρα ναρκωτικών

Μετέφεραν τόνους κάνναβης  με ταχύπλοα από την Αλβανία στην Ελλάδα και απ’ εκεί στην Ευρώπη με φορτηγά.-

ΑΘΗΝΑ: Σε κόμβο διακίνησης τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε μετατρέψει την Ελλάδα διεθνής εγκληματική οργάνωση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Συνολικά πάνω από 2 τόνοι κάνναβη διακινήθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσω Ελλάδας, εκ των οποίων 1089 κιλά εντοπίστηκαν το Σάββατο στα Μέγαρα, μετά από τις συντονισμένες έρευνες και τις συλλήψεις του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού και της Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Η επιχείρηση
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μετά από πληροφορίες του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος, προερχόμενο από την Αλβανία, το οποίο μετέφερε 1.200 κιλά ινδικής κάνναβης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας χειριστής κατείχε σημαντική θέση στην οργάνωση, η οποία υπολογίζεται ότι δρούσε στην Ελλάδα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο άνδρας συνελήφθη και αυτή τη στιγμή κρατείται στις φυλακές Χίου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και ειδικότερα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ενεργοποίησε τα περίφημα «βαλιτσάκια» υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Τους την είχαν στημένη
Μετά από ενδελεχή έρευνα, παρακολούθηση και ανάλυση των στοιχείων, οι Αρχές εντόπισαν στα Μέγαρα (40ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), 2 φορτηγά-ψυγεία, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ. Ο 32χρονος οδηγός του Ι.Χ., ο οποίος εκτελούσε ρόλο τσιλιαδόρου, συνελήφθη και προσήχθη στην αστυνομία.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Βούλας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε ένα ακόμη σημαίνον μέλος της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν 37χρονο, άνδρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει -προσωρινά όπως αποδείχτηκε- της σύλληψης, πήδηξε από τον 2ο όροφο του διαμερίσματος. Η αντίστροφή μέτρηση για τον εντοπισμό του ξεκίνησε, όταν άνδρες της αστυνομίας πληροφορήθηκαν ότι νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στη Γλυφάδα, καθώς είχε τραυματιστεί κατά την πτώση του.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί, το βράδυ του Σαββάτου και τον συνέλαβαν.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και μια Ελληνίδα 37 ετών, κάτοικο Πόρου Τροιζηνίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέχει ηγετική θέση στην οργάνωση και εκτελούσε εντολές του Έλληνα που βρίσκεται ήδη στις φυλακές Χίου.

Οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και μετέφεραν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης με ταχύπλοα σκάφη, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν σε χώρες της Δ. Ευρώπης με φορτηγά ψυγεία σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα δάπεδα των φορτηγών ψυγείων.
Που στρέφονται οι έρευνες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τόσο η Δίωξη ναρκωτικών, όσο και η Ασφάλεια Αττικής, ερευνούν έντονα το ενδεχόμενο η εν λόγω εγκληματική οργάνωση να συνδέεται με την Αλβανική Μαφία, η οποία έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"