Μπρέιβικ: Ήθελα να τους σκοτώσω όλους

Συνεχίζει να σοκάρει με την κατάθεσή του ο μακελάρης της Νορβηγίας -

Σε μία ακόμα προκλητική δήλωση προχώρησε ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, επισημαίνοντας ενώπιον του δικαστηρίου πως ήθελε να σκοτώσει και τους 600 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια. 

Σε κάποιο σημείο κατά την τέταρτη ημέρα της δίκης, ο Άντερς Μπρέιβικ ανέφερε ότι ήθελε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του να αποκεφαλίζει τον πρώην πρωθυπουργό Gro Harlem και να "ανεβάσει" το βίντεο στο διαδίκτυο για προπαγανδιστικούς λόγους.

Υπό κανονικές συνθήκες, όπως σημείωσε, είναι πολύ συμπαθής, ενώ παραδέχτηκε κάποια στιγμή πως οι πράξεις του ήταν λίγο βάρβαρες.

Δήλωσε πως έπρεπε να εκπαιδευτεί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά προκειμένου να πετύχει όλα όσα ήθελε και αυτό σήμαινε, όπως σημείωσε, πως έπρεπε από το 2006 να αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά. "Μέχρι τότε ήμουν μάλλον φυσιολογικός", τόνισε.

"Έπρεπε να δουλέψω με τον ψυχισμό μου πολλά χρόνια. Δεν στέλνεις κάποιον απροετοίμαστο στον πόλεμο", επισήμανε ο 33χρονος που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του ο Μπρέιβικ δήλωσε πως έχει μελετήσει πολλές επιθέσεις της Αλ-Κάιντα, ενώ έχει διαβάσει περισσότερες από 600 οδηγούς προκειμένου να μάθει να κατασκευάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς.
"Μελέτησα καθεμία από τις πράξεις τους, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες τους", εξήγησε. Σόκαρε μάλιστα με την αναλυτική περιγραφή της προετοιμασίας των επιθέσεων, την ενταντική του ενασχόληση με on-line παιχνίδια και τη "λύπη" που εξέφρασε επειδή δεν σκότωσε περισσότερους.

Ο Μπρέιβικ, όπως ανέφερε, την ημέρα των επιθέσεων, στις 22 Ιουλίου του 2012, σκέφτηκε πως "σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνω", αλλά όπως είπε το προηγούμενο βράδυ δεν τον είχαν απασχολήσει ιδιαιτέρως τα μακάβρια σχέδιά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"