Αλγερία: Πνίγεται στο αίμα η ομηρεία στη μονάδα φυσικού αερίου


Νεκροί 35 όμηροι και 14 ένοπλοι από αεροπορική επιδρομή. - Περί τους 55 δραπέτευσαν.-
Τουλάχιστον 35 όμηροι και 14 ένοπλοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των αλγερινών δυνάμεων στη μονάδα φυσικού αερίου στην Αλγερία όπου συλελήφθησαν όμηροι από ισλαμιστές ενόπλους, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μαυριτανίας, επικαλούμενο έναν από τους ενόπλους. 
 
Μεταξύ των ομήρων είναι αμερικανοί, ευρωπαίοι και ιάπωνες πολίτες σε αντίποινα για τις γαλλικές επιχειρήσεις στο Μάλι, το δε Αλγέρι υποστηρίζει ότι οι ένοπλοι θέλουν να φύγουν από τη χώρα, παίρνοντας μαζί τους και τους ομήρους
 
Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς.
 
Οι ένοπλοι προειδοποίησαν πως θα σκοτώσουν τους υπόλοιπους ομήρους εάν πλησιάσει ο στρατός.
 
«Σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση» λέει το βρετανικό Φόρεϊν Οφις. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι τουλάχιστον 30 Αλγερινοί και 25 ξένοι υπήκοοι κατάφεραν να διαφύγουν. 
 
Η μονάδα έχει περικυκλωθεί από τις αλγερινές δυνάμεις ενώ η υπόθεση, που εκτυλίσσεται στην άκρη της αλγερινής ερήμου, έχει σχεδόν εξελιχθεί σε μικρογραφία διεθνούς σύρραξης.
 
Οι δράστες της επίθεσης και της ομηρείας είχαν ανακοινώσει ότι κρατούν 41 ξένους ομήρους στις εγκαταστάσεις και αξιώνουν να σταματήσει η Γαλλία τη στρατιωτική της εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο γειτονικό Μάλι.
 
Yπενθυμίζεται ότι ισλαμιστές ένοπλοι επιτέθηκαν στη μονάδα την Τετάρτη, σκοτώνοντας έναν Βρετανό και έναν Αλγερινό, πριν «ταμπουρωθούν» στο συγκρότημα παίρνοντας ομήρους τους εργαζομένους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!