Νέο Δ.Σ. στις Κ.Α. και πλεονασμοί οσονούπω

Νέο Δ.Σ. στις Κ.Α. και πλεονασμοί οσονούπωΛευκωσία: Ξεκαθαρίζει οριστικά αύριο-μεθαύριο, ύστερα από συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις που κράτησαν σχεδόν τρεις βδομάδες, το θέμα του διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Όπως  γράφτηκε ήδη, νέος πρόεδρος του Δ.Σ. των Κ.Α. θα αναλάβει ο πρώην υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Μιχαηλίδης, ο οποίος όμως ζητά διασφάλιση συγκεκριμένων προϋποθέσεων και εξασφάλιση κάποιων δεσμεύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να αποδεχθεί τον διορισμό που του προτάθηκε.

Στην προσέγγιση Μιχαηλίδη οφείλεται και η όποια καθυστέρηση παρατηρήθηκε γύρω από τη ρύθμιση του όλου θέματος, τουλάχιστον την περασμένη εβδομάδα.

Οι προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Μιχαηλίδης, έχουν πρωτίστως να κάνουν με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του εθνικού αερομεταφορέα και κατά δεύτερον με το οικονομικό κόστος της αποζημίωσης για τους 490 υπαλλήλους της εταιρείας που θα αποχωρήσουν ως πλεονάζον προσωπικό και ποιος θα το επωμιστεί.

Όπως πληροφορείται ο «Φ» κάποια από τα υφιστάμενα μέλη τού υπό παραίτηση Δ.Σ. της εταιρείας που προσεγγιστήκαν να συνεχίσουν και στη νέα, υπό τον κ. Μιχαηλίδη, διοίκηση, αρνήθηκαν. Μόλις το Υπουργικό Συμβούλιο διορίσει το νέο Δ.Σ. των Κ.Α. εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί και η διαδικασία για τους πλεονασμούς των 490 υπαλλήλων, γεγονός που θα ελαφρύνει την εταιρεία από κόστος εκατομμυρίων.

Ουσιαστικά, η διαδικασία των πλεονασμών έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μια βδομάδα μετά τη 12η Απριλίου, όταν συνήφθη η σχετική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"