BOCY: Η ΚΤ ζητά απομάκρυνση «παλιών»


Την απομάκρυνση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου ζητά με επιστολή του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Η Κεντρική, ζητά την απομάκρυνση όσων μελών του ΔΣ έχουν θητεία πέραν των εννέα χρόνων αφού πλέον δεν μπορεί να θεωρούνται ανεξάρτητα.

Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Πολίτης, η ΚΤ θεωρεί πως  με τις αλλαγές και την απομάκρυνση των παλιών μελών του ΔΣ θα βελτιωθεί η εσωτερική διακυβέρνηση αφού στόχος είναι να διοριστούν ανεξάρτητοι σύμβουλοι με εμπειρία στον τραπεζικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο καταστατικό της τράπεζας αναφέρεται πως για να μπορεί κάποιος να διοριστεί στο ΔΣ πρέπει να κατέχει τουλάχιστον 200 μετοχές της τράπεζας.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με επιστολή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου με την οποία καλεί τα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτό που γνωρίζει είναι ότι «οι επιστολές και, γενικά, η αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και των τραπεζών είναι συνήθως εμπιστευτικές, ένεκα και της φύσεώς τους» και παρέπεμψε στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση έχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη θέση σε σχέση με το θέμα παραίτησης ή μη των μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Στεφάνου απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι «πρώτα από όλα το θέμα του τραπεζικού τομέα είναι ζήτημα με το οποίο ασχολείται και το οποίο ρυθμίζει η Κεντρική Τράπεζα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"