Ομήρου: Να απορριφθεί η 1η Ιουλίου ως ορόσημο

Οι γεφυρωτικές προτάσεις είναι εκτός πλαισίου εντολής του ΓΓ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να απορρίψει την προσπάθεια να καταστεί η 1η Ιουλίου του 2012 ένα χρονικό ορόσημο, δήλωσε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

«Κάτι τέτοιο εκφεύγει των ορίων εντός των οποίων δικαιούνται να κινηθούν οι της γενικής γραμματείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», είπε, σχολιάζοντας πληροφορίες που φέρουν την γενική γραμματεία του ΟΗΕ να ετοιμάζει έγγραφο με γεφυρωτικές προτάσεις μεταξύ του περιγράμματος λύσης ή του κωδικοποιημένου εγγράφου που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον κ. Έρογλου. 

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, δεν υπάρχει ο όρος εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας προς τον γενικό γραμματέα να ενεργεί είτε ως επιδιαιτητής είτε ως προσκομίζων γεφυρωτικές προτάσεις, δηλαδή, να έχει δικαίωμα να ασκεί επιδιαιτησία άμεση ή έμμεση δεν έχει. 

«Συνεπώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινούμενος και εντός του πλαισίου του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου θα πρέπει να απορρίψει μια τέτοια απόπειρα από πλευράς της γενικής γραμματείας», πρόσθεσε ο Γιαννάκης Ομήρου. 

«Να απορρίψει δηλαδή άμεση ή έμμεση επιδιαιτησία, να απορρίψει την προσπάθεια να καταστεί η 1η Ιουλίου 2012 ένα χρονικό ορόσημο, εκβιαστικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία και προς την Ελληνική Κυπριακή πλευρά και ασφαλώς να απορρίψει οποιαδήποτε προσπάθεια καθορισμού διεθνούς ή πολυμερούς διάσκεψης εάν προηγούμενα δεν υπάρξει συμφωνία επί των κεφαλαιωδών πτυχών του Κυπριακού», κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"