Το Chariot πήγε τελικά με τα πυρομαχικά του στη Συρία

Το Chariot πήγε τελικά με τα πυρομαχικά του στη Συρία
12/01/2012
Για επιπολαιότητες και ερασιτεχνισμούς επικρίνει την Κυβέρνηση η Αντιπολίτευση. – Ενεργήσαμε με στόχο το εθνικό συμφέρον, απαντά το Προεδρικό.
Ουδέποτε έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία, το ρωσικών συμφερόντων πλοίο Chariot, όπως ο πλοίαρχος του δήλωσε στις Κυπριακές αρχές την Τετάρτη, για να του επιτραπεί να αποπλεύσει από το λιμάνι της Λεμεσού. Αντίθετα σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών αρχών, τις οποίες επιβεβαίωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Νοβόστι», το Chariot κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, με το εξήντα τόνων φορτίο όπλων και πυρομαχικών που μετέφερε.

Το πλοίο, έπειτα από περιπέτειες σε τρικυμιώδεις θάλασσες, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού την Τρίτη για ανεφοδιασμό. Δήλωση προορισμού του ήταν η Συρία, αλλά όταν οι κυπριακές αρχές διαπίστωσαν ότι μετέφερε οπλισμό, δημιουργήθηκε πρόβλημα δεδομένου ότι Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τον εφοδιασμό του συριακού καθεστώτος με οπλισμό. Τελικά το πλοίο δήλωσε προορισμό του την Τουρκία και η Κυπριακή Κυβέρνηση του επέτρεψε να ανεφοδιασθεί και φύγει.

Αντί όμως να πάει στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας κατέπλευσε στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.

Τους χειρισμούς της Κυπριακής Κυβέρνησης στην όλη υπόθεση επέκριναν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο προκλήσεως προβλημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το γεγονός ότι ο οπλισμός που μετέφερε το Chariot τελικά κατέληξε στη Συρία.

Οι πιο έντονες ήταν από τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Ιωνά Νικολάου, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ενήργησε με επιπολαιότητα και ερασιτεχνικά.

Από της πλευράς της η Κυβέρνηση, με δηλώσεις του Προεδρικού, υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της έγιναν με στο στόχο το εθνικό σμφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"