Ερογλου: «Να δούμε τι νέα μας φέρνει ο Ντάουνερ»


Σήμερα η συνάντηση τους.-
 «Να δούμε τι νέα μας φέρνει» δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου για τη συνάντηση  του συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε μια συνάντηση που είχε και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε ότι το σημαντικό είναι να ειδωθούν οι πραγματικότητες, να γίνουν αποδεκτές και να γίνει αποδεκτό πως και οι Τ/κ έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε αυτό το νησί όπως οι Ε/κ και πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία υπό το φως των σημερινών πραγματικοτήτων.
 
Όπως υποστήριξε, εναντίον των Τ/κ έχουν εφαρμοστεί πολλά άδικα πράγματα και παρά τον αγώνα που έχουν δώσει για να αρθούν αυτά, η διεθνής κοινότητα δεν θέλησε να καταλάβει τις αδικίες αυτές. Με την Τουρκία, είπε, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βρουν οι Τ/κ ένα «αναγνωρισμένο μέρος» στη διεθνή κοινότητα. Το ψευδοκράτος, συνέχισε, δεν μπορεί χωρίς την Τουρκία και ούτε η Τουρκία χωρίς το ψευδοκράτος, λέγοντας πως έδωσαν αγώνα για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των Τ/κ, υποστηρίζοντας πως το ψευδοκράτος βρίσκεται υπό απομόνωση.
 
Παρά το ότι αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, το ψευδοκράτος είναι «κράτος», είπε ο Ντερβίς Ερογλου και όσοι έρχονται από το εξωτερικό το καταλαβαίνουν αυτό αλλά δεν θέλουν να το αποδεχτούν.
 
Για την αυριανή του συνάντηση με τον κ. Ντάουνερ, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε: «Να δούμε τι νέα θα μας φέρει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω οτιδήποτε». Όπως υπάρχει στο νότο ένα κράτος και ένας λαός, υπάρχει και στο βορρά ένα «κράτος» και ένας «λαός», ισχυρίστηκε προσθέτοντας ότι «πρέπει να δοθεί αγώνας για να γίνουν αυτές οι πραγματικότητες αποδεκτές και οι «δύο λαοί» να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν δίπλα δίπλα με ειρήνη». Εάν σε μια συμφωνία, κατέληξε, μπορούν να ληφθούν υπόψη και τα συμφέροντα των Τ/κ, τότε αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι βιώσιμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"