Η Ρωσία επιβεβαίωσε στο ΑΚΕΛ θέσεις αρχών στο Κυπριακό


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, ξεκαθαρίζοντας ότι οι θέσεις τους έχουν ως αφετηρία τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
Τη διαβεβαίωσε αυτή έδωσε εκ νέου ο κ. Λαβρόφ σε συνάντηση που είχε με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, στην οποία συμμετέχει και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
 
Όπως ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε ικανοποίηση για το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας- Κύπρου, οι οποίες - όπως επεσήμανε - ενισχύθηκαν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.
 
Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα συνεχίσει η προσπάθεια της Ρωσίας για στήριξη της κυπριακής οικονομίας και ανέλαβε τη δέσμευση να διερευνήσει το θέμα που προκύπτει με την τροποποίηση του νόμου για τη φορολογία.
 
Τις ρωσικές θέσει στο Κυπριακό, αναφέρει το ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Δουμάς Σεργκέι Ναρίσκιν, που υποστήριξε τις ενέργειες της ρωσικής Κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας και της Κριμαίας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Κύπρο.
 
Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας εξέφρασε την ευχή να υπάρξει σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι για το 2014 αναμένεται η άφιξη 800,000 Ρώσων τουριστών στην Κύπρο σε σύγκριση με 613,000 το 2013.
 
Κατά τις επαφές της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με το Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ζητήματα της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Ζιουγκάνοφ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό και ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του οι συνομιλίες έπρεπε να συνεχίσουν από το σημείο από το οποίο είχαν σταματήσει.
 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέλυσε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, ζητώντας τη στήριξη της Ρωσίας στη διαδικασία και την αναβάθμιση της εμπλοκής της στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.
 
Ο κ. Κυπριανού ανέλυσε επίσης τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Ρωσίας προς την κυπριακή οικονομία.
 
Έθεσε επίσης ενώπιον όλων το θέμα που προκύπτει από τις συζητήσεις στη Ρωσία για τροποποίηση του νομού για τη φορολογία αναφορικά με τη φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών. Απηύθυνε έκκληση να μη δημιουργηθούν δεδομένα τα οποία θα επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την άσχημη κατάσταση της οικονομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"