Δεν γίνεται διάλογος χωρίς τις βασικές αρχές


Οταν αμφισβητούνται βασικές αρχές που διέπουν τη μορφή της λύσης, είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι ένας διάλογος για το Κυπριακό, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να αποδώσει είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δοξολογίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να δώσει το μήνυμα της Ημέρας είπε ότι «θεωρώ πως σήμερα έχουν δικαίωμα οι απανταχού Έλληνες να αισθάνονται περήφανοι.

Είναι μια μέρα που δοξάζεται η αρετή της ενότητας και που την ίδια ώρα προκαλεί και ευλόγως τον προβληματισμό του καθενός για το πώς μέσα από σωστές στρατηγικές, αλλά και τον ορθολογισμό μπορούμε να επιδιώξουμε μέσα από τις ιστορικές καταβολές την απελευθέρωση, την επανένωση, τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες της Κύπρου να ζουν με ειρήνη και προοπτική για προκοπή».

Κληθείς να αναφερθεί στις πρόσφατες επαφές του στις Βρυξέλλες  και ποιο είναι το μήνυμα που έλαβε από αυτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όλοι κατανοούν ότι αυτό που απαιτείται είναι μια νέα πραγματική δυναμική σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών. Και αυτό που πιστεύω και ελπίζω είναι πως δεν θα επιδιώξουν με κανένα τρόπο την επανάληψη ενός διαλόγου – που δεν θα γίνει εν πάση περιπτώσει – απλώς για χάρη των συνομιλιών και για χάρη μιας πρόσκαιρης τάχα επιτυχίας ότι επαναρχίζει ο διάλογος.

Αποφασιστικότητα και θέληση και βούληση μας είναι να μπούμε σε ένα διάλογο. Θέλουμε εμείς πρώτοι την ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την απελευθέρωση και την επανένωση.
Όμως, όταν αμφισβητούνται βασικές αρχές που διέπουν τη μορφή της λύσης, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι ένας διάλογος, κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να αποδώσει».
Κληθείς να διευκρινίσει αν οι Ευρωπαίοι κατανοούν τη θέση μας αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «για αυτό μιλώ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"