Επί τάπητος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια


Θέματα εποπτείας, Τράπεζας Κύπρου και μη εξυπηρετούμενων δανείων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της αυριανής πρώτης ημέρας επαφών κλιμακίου της Τρόικας με τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της τρίτης κατά σειρά αξιολόγησης της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αρχικά, στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης, θα γίνει μεταξύ Τρόικας και Κεντρικής Τράπεζας μια ανασκόπηση θεμάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν σε σχέση με την ρευστότητα, τα επιτόκια, την εξέλιξη των χρεώσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την πορεία εφαρμογής του οδικού χάρτη για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου του 2013.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που αφορούν την εποπτεία, τον εποπτικό έλεγχο και την εταιρική διακυβέρνηση. Θα συζητηθούν επίσης θέματα της Τράπεζας Κύπρου, όπως είναι η ρευστότητα της Τράπεζας και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν θέματα του Συνεργατισμού όπως είναι η ρευστότητα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Την Παρασκευή, θα συζητηθούν εκ νέου θέματα της Τράπεζας Κύπρου και η αναδιάρθρωση δανείων καθώς και το κεντρικό μητρώο πιστώσεων, στο οποίο θα καταχωρίζονται όλοι οι δανειζόμενοι και οι δικαιούχοι, τόσο από εμπορικές τράπεζες όσο και από συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να διευκολύνονται τα ιδρύματα αυτά να ελέγχουν τις νέες αιτήσεις για δάνεια σε σχέση με το μητρώο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"