Στο 27% κατρακύλησε η δημοφιλία του Φρανσουά Ολάντ

Στο 27% κατρακύλησε η δημοφιλία του Φρανσουά ΟλάντΠαρίσι: Η δημοφιλία του Φρανσουά Ολάντ σημείωσε νέα θεαματική πτώση τον Μάρτιο, καταγράφοντας ποσοστό 27%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Le Figaro.

Η υποστήριξη προς τον γάλλο πρόεδρο υποχώρησε τρεις εκατοστιαίες μονάδες τον Μάρτιο, στο χαμηλότερο επίπεδο για οποιονδήποτε πρόεδρο στο πρώτο έτος της θητείας του εδώ και πάνω από 30 χρόνια, αναφέρεται στην δημοσκόπηση της εταιρείας TNS Sofres.

Οι αριθμοί δείχνουν την δημοκοπική υποχώρηση του Ολάντ, ο οποίος εξασφάλιζε δημοφιλία της τάξης του 55% λίγο μετά την εκλογή του.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η μέτρηση πριν από την τηλεοπτική συνέντευξη με την οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα μέτρα που παίρνει και πριν ξεσπάσει η υπόθεση με τον παραιτηθέντα πλέον υπουργό Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ.

Η υποστήριξη προς τον πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό φαίνεται επίσης να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με απώλεια τριών μονάδων: ανέρχεται στο 25%, πολύ κάτω από το 50% του περασμένου Ιουνίου.

Η παραδοχή του Καϊζάκ ότι διατηρούσε καταθέσεις σε μυστικό λογαριασμό στο εξωτερικό για πολλά χρόνια έπληξαν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης Ολάντ, κυρίως το ηθικό της παράστημα στο οποίο ο πρόεδρος είχε επενδύσει πολλά.

Τόσο ο Ολάντ όσο και ο Ερό έχουν αρνηθεί ότι γνώριζαν το οτιδήποτε για τον λογαριασμό, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"