Αγνόησε τη Βουλή το Δ.Σ. του ΚΟΤ

Αγνόησε τη Βουλή το Δ.Σ. του ΚΟΤΛευκωσία: Το Δ.Σ. του ΚΟΤ, σε προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του προχώρησε με κατά πλειοψηφία απόφαση στην πλήρωση μιας διευθυντικής θέσης στον Οργανισμό στη μισθολογική κλίματα Α15+1. Και αυτό παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές βουλευτών των κυβερνώντων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, την ίδια ημέρα το πρωί κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΚΟΤ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Το γεγονός προκάλεσε τη δυσφορία των κυβερνώντων κομμάτων, βουλευτές των οποίων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μην εγκρίνουν το συγκεκριμένο κονδύλι κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΚΟΤ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης, μιλώντας στον «Φ», επικαλέστηκε την εισήγηση του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών με βάση την οποία δεν πρέπει να πληρώνονται τέτοιες διευθυντικές θέσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πιο πάνω κονδύλι πολύ πιθανόν να μην εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
 
Ο πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης, ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ» υποστήριξε ότι η πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Διοίκησης είναι επιβεβλημένη και λόγω της αναδιάρθρωσης στον ΚΟΤ αλλά και λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η κρίση και ο μειωμένος προϋπολογισμός.

Ο Οργανισμός έχει μόλις τέσσερις διευθυντικές θέσεις και δεν μπορεί να εργάζεται με τρεις, σημείωσε. Ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι έγιναν όλα νομότυπα και με βάση τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Οργανισμού, αφού ο προηγούμενος διορισμός ακυρώθηκε από το Ανώτατο και έπρεπε η νέα διαδικασία που και πάλι το Ανώτατο ζήτησε, αφού ξεκίνησε έπρεπε να ολοκληρωθεί. 

Τη θέση κατέλαβε εκ νέου ο κ. Γιάννης Κουής που την κατείχε και προηγουμένως και την έχασε λόγω της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"