Ελλάδα: κρίσιμες ώρες - ο Παπαδήμος εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Σήμερα συνεδρία του Eurogroup με γερμανικές προαπαιτήσεις για θετική απόφαση.

Στις Βρυξέλλες πήγε εκτάκτως χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για επείγουσες διαβουλεύσεις ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία αναμένεται να πάρει οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την έγκριση της εκταμίευσης της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα προς οριστικοποίηση ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, για να συμβάλει στην τελική συμφωνία και τη θετική απόφαση του Eurogroup.

Συναφώς αναφέρεται ότι για θετική απόφαση προαπαιτείται από την Ελλάδα  εγγύηση για εφαρμογή των μέτρων που έχουν απαιτηθεί για αποφυγή της «άτακτης χρεοκοπίας».

Συγκεκριμένα, απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες – ως το τέλος Φεβρουαρίου – να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων και να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012. Οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι: *Η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων. * Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ακόμη και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών. * Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Συλλαλητήρια- απεργίες
Την αγανάκτηση τους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα μέτρα της τρόικα, συνεχίζουν να διαδηλώνουν με συλλαλητήρια και απεργίες οι  Έλληνες πολίτες. 

Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συλλαλητήρια. Ένα το μεσημέρι από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και άλλο το απόγευμα από το ΠΑΜΕ, ενώ προγραμματίζονται νέες απεργίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"