Άρχισαν οι κονταρομαχίες μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για τα δημαρχιακά

Στη μέση οι δημαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. – Ο Νίκος Αναστασιάδης αντιστρέφει τα πυρά, κάνοντας λόγο για «αλλότρια συμφέροντα και ενοχές» του ΑΚΕΛ.

Απάντηση στις κατηγορίες που ο Άντρος Κυπριανού και ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης είχαν εκτοξεύσει την Κυριακή και την Δευτέρα προς τον ΔΗΣΥ για τις επιλογές του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αντέστρεψε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για αλλότρια συμφέροντα στις επιλογές του ΑΚΕΛ και για φανατισμό και διχασμό ώστε «να καλύψουν ενοχές για συμβάντα που έχουν επηρεάσει ζωές ανθρώπων αλλά και την υποδομή της χώρας». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε και στις επικρίσεις προς το πρόσωπο του υποψηφίου για τη δημαρχία της Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, διερωτώμενος αν η πετυχημένη πορεία ενός ανδρός στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον αποκλείει από του να έχει εμπλοκή στα κοινά, και αν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου είχε προηγούμενη εμπλοκή στην πολιτική. 
Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Αντρου Κυπριανού και Γιώργου Λουκαίδη για «ασυνέπεια και υποκριτική δράση του ΔΗΣΥ», για τις επιλογές του στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που τον εκπλήττει «είναι το γεγονός ότι κατηγορούν τον ΔΗΣΥ για ασυνέπεια και «δεν βλέπουν τις δικές τους συμπεριφορές». 

Ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε αρχικά γιατί επιτίθενται στον ΔΗΣΥ για τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και δεν επιτίθενται στο ΔΗΚΟ που είναι και δική του επιλογή, καθώς και γιατί θυσίασαν τον Ανδρέα Μωυσέως που είχε μόλις δύο πενταετίες στη Δημαρχία της Λάρνακας και άλλους συνεργάτες τους, «προκειμένου να επιτύχουν μια ετερόκλητη συμμαχία στην πλειοψηφία των Δήμων με ένα άλλο κόμμα που τους κατηγορεί από πρωίας μέχρι νυκτός και που καλεί τον Πρόεδρο να παραιτηθεί και που εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε «ποιοι υπηρετούν πραγματικά αλλότρια συμφέροντα θυσιάζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Οσον αφορά στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Κυπριανού για τη Δημαρχία της Λεμεσού, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ανέμενε πως θα θορυβούνταν στο ΑΚΕΛ, και πως θα επιθυμούσαν ο ΔΗΣΥ να μην είχε υποψήφιο. «Μια μεγάλη όμως παράταξη που δεν μπαίνει στο στοιχείο των συναλλαγών έχει το δικαίωμα να υποδείξει και να διεκδικήσει με ικανότατους υποψηφίους που μπορούν να προσφέρουν στην πόλη τους, και αυτό έπραξε ο ΔΗΣΥ», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δική του τοποθέτηση για τον νυν Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως είχε πει στις 3 Ιουλίου ότι ο κ. Χρίστου είναι ένας αξιόλογος Δήμαρχος στις 3 Ιουλίου. «Και οι ίδιοι όμως, για τεσσεράμισυ συναπτά χρόνια υποστήριζαν τις πολιτικές του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν δίστασαν όμως, εν ονόματι του «εμείς μπορούμε καλύτερα», να προδώσουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Εμείς δεν προδίδουμε κανένα. Είχα εκφράσει προσωπικές απόψεις για τον κ. Χρίστου και απαντώ ότι εμείς μπορούμε ακόμα καλύτερα», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το όνομα Γιωρκάτζης και την αναφορά του Άντρου Κυπριανού ότι «δεν έχει και την καλύτερη εικόνα στην κυπριακή κοινωνία», ο κ. Αναστασιάδης είπε πως υπάρχει μια προϊστορία του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη, «αλλά μια προϊστορία με τη δράση του ΑΚΕΛ και αυτό δεν θα το συγχωρέσουν ποτέ». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως αυτό που αναμένει είναι να δει την αντίδραση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. «Φανταστείτε σε ποιο κατάντημα φθάσαμε. Να ανατρέχουμε στο παρελθόν για να μιλήσουμε για το συμφέρον, τάχα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε.

Επίσης, διερωτήθηκε αν ο Αντώνης Χατζηπαύλου, ο οποίος υπήρξε ένας καταξιωμένος Δήμαρχος της Λεμεσού, ήταν αναμεμειγμένος στην πολιτική προηγουμένως και αν οι επιλογές του ΑΚΕΛ γίνονται με βάση κριτήρια ανάμειξης τους στην πολιτική.
«Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία ενός ανδρός στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τον αποκλείει από του να έχει εμπλοκή στα κοινά;», διερωτήθηκε. "Πότε είχε εμπλοκή ο Γιώργος Βασιλείου εις τα κοινά και τον εξέλεξαν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι Δήμαρχο της Λευκωσίας;» πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως είναι η ώρα που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι ο φανατισμός και ο διχασμός «για να καλύψουν ενοχές για συμβάντα που έχουν επηρεάσει ζωές ανθρώπων αλλά και την υποδομή της χώρας, δεν είναι αρκετός. Και αφού το προκαλούν», συνέχισε, «εγώ λέω ένα: Ο λαός μπορεί να αντιδράσει στις 18 του Δεκέμβρη για την απαρέσκεια και την αλαζονική, εξουσιαστική νοοτροπία τόσο του Προέδρου όσο και του ΑΚΕΛ. Ας μην συνεχίσει συνεπώς ο κ. Κυπριανού να προκαλεί, γιατί απαντήσεις υπάρχουν σε όλα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι Δημοτικές εκλογές θα στείλουν μηνύματα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε καταφατικά. «Βεβαιότατα, δεν είναι μόνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι και πολιτικές εκλογές ανά το παγκόσμιο και δεν θα αποτελέσουμε εμείς την πρωτοτυπία», είπε.

Ερωτηθείς αν οι επιλογές του ΔΗΚΟ στις δημοτικές και η συνεργασία του σε πολλές δημαρχίες με το ΑΚΕΛ αποτελεί μήνυμα, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε πως δεν είναι μήνυμα. Ωστόσο κάλεσε το ΑΚΕΛ να απαντήσει τι σημαίνει συναλλαγή. «Όταν θυσίασαν Δημάρχους τους, προκειμένου να πετύχουν τη συμμαχία, όπως την έχουν πετύχει, στους πλείστους τόσους Δήμους με το ΔΗΚΟ, εκείνο που πρέπει πρώτα να απαντήσει είναι το ΑΚΕΛ και βεβαίως, εν συνεχεία, ο κ. Καρογιάν», κατέληξε.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"