Η Ρωσική αρμάδα έτοιμη να σαλπάρει για την Αν. Μεσόγειο

Στους στόχους της και η προστασία της ΑΟΖ Ελλάδας προς την Κύπρο. Συμφωνούν και οι Αμερικανοί. Η Ρωσία ζήτησε τα δύο οικόπεδα μας, στα οποία έκανε βόλτες το Πιρί Ρέις.
Μόσχα: Η  τεράστια Ρωσική αρμάδα, η οποία  αποτελείται από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης  του Αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov,  βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας προκειμένου να αποπλεύσει εντός των ημερών από τον Βόρειο Ωκεανό και να ξεκινήσει  το μακρύ ταξίδι για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα βρίσκεται περί το τέλος Νοεμβρίου. 

Με την προστασία αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Udaloy I/II και Sovremenny και, τουλάχιστον ενός υποβρυχίου, που αθέατο κινείται πάντα κάτω από το Admiral Kuznetsov για "ενεργητική" ανθυποβρυχιακή προστασία, η ρωσική αρμάδα έρχεται για να δώσει "παρών" στον αγώνα ισχύος που παίζεται γύρω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Α.Μεσογείου.

Συνολικά θα παραμείνουν τρείς μήνες, και σε όλο αυτό το κρίσιμο και ρευστό διάστημα θα βρίσκονται, μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Τουρκίας. 

Το Admiral Kuznetsov θα μεταφέρει μαζί του περί τα 20 μαχητικά Su-33, πυρηνικά όπλα των 500 kt, ελικόπτερα Κa-27κλπ. Η επίσκεψη του Admiral Kuznetsov στην Μεσόγειο θα αποτελεί το 5ο ταξίδι του πλοίου μακριά από την βάση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα κινηθεί μεταξύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στα ανατολικά (και οι ΗΠΑ είναι απόλυτα θετικές σε αυτή την εξέλιξη) και κατ'αυτό τον τρόπο να υπάρξει "συνένωση" των ΑΟΖ Eλλάδας και Κύπρου.

Η παρουσία του ρωσικού στόλου, που θα συμπέσει με την νέα αδειοδότηση της Λευκωσίας, έχει ως στόχο να καταδείξει ότι η Ρωσία σκοπεύει να προστατέψει δυναμικά, όπως ακριβώς έπραξε και το Ισραήλ.

Όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, η διαδικασία της αδειοδότησης θα αρχίσει τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Ρωσία έχει ζητήσει άδειες για γεωτρήσεις σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται ακριβώς δυτικότερα από το "Οικόπεδο 12" και στα οποία "Οικόπεδα" έκανε ασκήσεις η Τουρκία και βόλτες το Πίρι Ρέϊς, προ μηνός.


πηγή: http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8787

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"